Geçen 21 Kasım’da, binaların yıkılmasıyla yeni açılan Ordu Caddesi üzerindeki sinyalizasyon sisteminin bulunmadığı kavşağa giren Hüseyin Dokumacı, yönetimindeki 35 T 7283 plakalı taksiyle, 17 yaşındaki Oğuz Çakmak’ın kullandığı 35 KA 8821 plakalı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Oğuz Çakmak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Çakmak’ın arkasında oturan ve çarpmanın etkisiyle kolu kırılan arkadaşı 16 yaşındaki Recep Mehmetali ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yıllardır kuaförde çalışan ve büyük ilgi duyduğu motosikletine iki ay önce kavuşan Oğuz Çakmak, 5 gün süren yaşam savaşını doktorların çabalarına rağmen kaybetti. Oğuz Çakmak’ı, öğle vakti Çamlık Cami’nde kılınan namazın ardından Doğançay Mezarlığı’nda toprağa veren yakınları, arkadaşları ve mahalle sakinleri, daha sonra kazanın meydana geldiği kavşağa gitti.

MAHALLELİ İSYAN ETTİ

Cadde açıldığından beri yüze yakın kazanın meydana geldiği cadde üzerinde 'Oğuz’lar ölmesin' sloganı atan kalabalıktakiler, daha sonra kavşağı trafiğe kapattı. Polisin olaya müdahale edip, sinyalizasyon sisteminin kurulması için girişimlerde bulunacağı sözünü vermesi üzerine öfkeli kalabalık, protestolarını sona erdirdi.

Gösteriye aynı kazada yaralanan Recep Mehmetali de katıldı. Arkadaşı Oğuz Çakmak ile çok sevdikleri motosikletiyle dolaştıklarını söyleyen Recep Mehmetali, "Kavşağa normal hızımızda yaklaştık. Ancak sinyalizasyon sistemi olmadığı için kimin geçeceği belli olmayınca taksiyle çarpıştık. Sonuçta Oğuz öldü. Bu kavşak artık can almasın" dedi. Recep Mehmetali’nin babası Hüseyin Mehmetali ise hem kendileri için hem de Oğuz Çakmak için hukuk mücadelesi başlatacaklarını dile getirdi.