Aşırı kilodan kaynaklanan şikayetleri olan ve Antalya’da özel bir hastaneye giden Nevriye Ağaçe, Genel Cerrahi Uzmanı Ali Çalıkuşu tarafından muayene edildi. Muayene sırasında Nevriye Ağaçe'nin karnında iki taraflı büyüyen 45 santim büyüklüğünde 30 santim genişliğinde kitle olduğu tespit edildi. Hastaneye 125 kilogram ağırlığında gelen Nevriye Ağaçe, yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından karnındaki kitle çıkarıldıktan sonra 105 kiloya düştü.

Genel Cerrahi Uzmanı Ali Çalıkuşu, 200 bin hastadan birinde görülen ender bir durum olduğunu söyleyerek, "Nevriye Hanım karın ve sindirim şikayetleri ile hastanemize başvurmuştu. Tetkikler sırasında büyük bir kistik kitle tespit ettik. Mezenter kisti olarak tanımlandığımız bu durum hastamızın sindirim sisteminin yeteri derecede çalışmasını da engelliyordu. 30 yıllık meslek hayatımda bu güne kadar aynı durumda 4 hasta ile karşılaştım. Kistin içinden 18 litre sıvı çıkardık. Kistin kendisi de 2 ya da 3 kilogram ağırlığında. Ameliyat sonrası hastamız 20 kilo zayıflamış oldu" diye konuştu.

Eşinin daha önce aynı hastanede tedavi gördüğünü bu nedenle de hastaneden gelen bir telefon ile check- up olmak için geldiğini söyleyen Ağaçe, "Doktorlar karnımda su tulumu olduğunu söylediklerinde şaşırdım. Kilo fazlalığım haricinde herhangi bir problemim yoktu. Şu an kendimi çok daha iyi hissediyorum" dedi.