Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi, Kemer'deki Rixos Sungate Hotel'de başladı. DEVA Holding'in ana sponsorluğunda, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) işbirliğiyle yapılan kongreye, çok sayıda hekim ve uzman katıldı. Kongrede, GATA Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gerek ve ekibinin GATA'da gerçekleştirdiği 'uyku apnesi ve horlama cerrahisi' tekniklerinin anlatıldığı ameliyatlar konferans salonundaki yaklaşık 500 katılımcıya sinevizyon aracılığıyla canlı olarak izletildi.

GATA'DA YAPILAN 5 OPERASYONU İZLEDİLER

Eş zamanlı olarak GATA'daki ameliyathanelerde yapılan 5 ameliyatı canlı izleyen hekimler, Prof. Dr. Gerek'e ameliyat sırasında soru da sordu. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, KBB hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ömür, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Toprak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Uluöz, GATA KBB Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr Murat Timur Akçam ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Karakoç katılımcılara operasyonlar sürerken bilgi verdi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, operasyonların tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, kongre sırasında KBB alanında çığır açması beklenen bir operasyona ev sahipliği yaptıkları için memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bu yıl kongrede bir ilki gerçekleştirerek birbirinden farklı bölgelerde bulunan katılımcıların gözleri önünde cerrahi operasyonlar yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Öz, "Değerli hocalarımızın katılımı sayesinde bu operasyonu tartışma ve profesyonel olarak değerlendirme fırsatı da bulduk. Canlı cerrahi tekniği, telekomünikasyon teknolojileri sayesinde sağlık hizmetlerinin her geçen gün daha da ileriye doğru gittiğini ortaya koyuyor. Biz de dernek olarak bu değişimin öncülüğünü yapıyor olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.