Mihalıççık ilçesine bağlı Koyunağılı Köyü'ndeki Karadeniz Madencilik şirketine ait kömür ocağında dün saat 18.30 sıralarında göçük meydana geldi. Alınan bilgilere göre ocaktaki tavan çökmesi sonucunda göçük altında kalan Ramazan Karaca (46), Hamza Aktürk (45), Hüseyin Kök (44) ve İsa Mırık (39) adlı işçiler arkadaşları tarafından toprak ve kömür yığını altından çıkartıldı.

Arkadaşları göçük altından çıkardıkları işçilere işletme bahçesinde bulunan araçlara konularak Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki Devlet Hastanesi'ne götürdü. Beypazarı Devlet Hastanesi acil serviste görevli doktorların 4 işçinin ölmüş olduğu belirledi.

ÖLEN İŞÇİLER ANKARA ADLİ TIP KURUMU'NA GÖTÜRÜLDÜ

Ölen işçiler Ramazan Karaca, Hamza Aktürk, Hüseyin Kök ve İsa Mırık'ın cesetleri cumhuriyet savcılığının talimatıyla dün gece saat 23.00 sıralarında Beypazarı Devlet Hastanesi morgundan alınıp otopsileri yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İşçilerden Ramazan Karaca, Hamza Aktürk ve İsa Mırık'ın Kütahya'nın Gediz ilçesinden, Hüseyin Kök'ün de Ordu'nun Korgan ilçesinden gelerek Koyun Ağılı Köyü'ndeki maden ocağında çalıştıkları belirtildi. 4 işçinin cesetleri yapılacak olan otopsiden sonra yakınları tarafından toprağa verilmek üzere memleketlerine götürülecekleri bildirildi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Mihalıççık Cumhuriyet savcılığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Mihalıççık Kaymakamı Zekeriya Göker ile Belediye Başkanı Ümit Güven de Koyunağılı Köyü'ndeki maden ocağında giderek yetkililerden bilgi aldı.

Mihalıççık Kaymakamı Zekeriya Göker, kömür ocağında meydana gelen göçükte 4 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Yerin 280 metre derinliğinde 'Yalancı tavan' olarak (kömürden sonraki gevşek tabaka)  adlandırılan kömür ocağındaki tavanın çökmesi sonucunda işçilerin göçük altında kaldığını ifade eden Zekeriya Göker, cumhuriyet savcılığının olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Kaymakam Zekeriya Göker ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulunduklarını belirten Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven de yaklaşık 25 yıldır faaliyet gösteren kömür ocağında ilk kez böyle bir göçüğün meydana geldiğini söyledi. Ocağının ruhsatı bulunduğunu açıklayan Ümit Güven, "Burada iş güvenliği konusunda gerekli tedbirler alınıyordu. Bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadı. Göçük altında kalan işçiler, enkaz altından çıkartılıp Beypazarı Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda ölmüşler" diye konuştu.

Mihalıççık Belediye Meclis üyesi Ali Osman Mumcu ise kendisinin de olayın ardından kömür ocağına gittiğini söyledi. Kömür ocağındaki tavan çökmesi sonucunda işçilerin göçük altında kaldığını belirten Mumcu, işletmenin yöredeki en eski maden işletmelerden biri olduğunu söyledi.

OCAK GİRİŞİNDEKİ YAZILAR

Bu arada 4 işçinin öldüğü kömür ocağının girişine güvenlik şeridi çekildi, 2 jandarma eri önünde nöbet tuttu. Kömür Ocağı girişinde "Bismillahirrahmanirrahim" ve altında da "Önce Emniyet" yazısı dikkat çekti.


EK-KÇ(EK/AAA)(FOTOĞRAF)