Tunceli'nin Ovakcık İlçesi'nin TKP'li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticilerinin ve HDP Eş Genel Başkanları ile vekillerinin tutuklanmasına tepki göstererek, birleşik bir cephenin acilen kurulması gerektiğini söyledi.

İlerihaber'den Tuğba Özer'e konuşan Maçoğlu şunları söyledi:

"BİRÇOK GAZETENİN KAPANMASI MUHALİF TAVIRLARINDAN DOLAYI"

"Bu yaşananlar kendisi gibi düşünmeyenleri tasfiye etmeye çalışan, kendisi doğrultusunda yazmayanları tasfiye etmeye çalışan daha çok politik manevralar aslında. Birçok gazetenin kapanması muhalif tavırlarından dolayı. Cumhuriyet, TV 10, Hayatın Sesi bunlardan bazılarıdır.

HDP'nin eş başkanlarının, belediye  başkanlarının ve milletvekillerinin tutuklanmasının temel nedeni de çok dilliliği ve farklılıkları reddeden bir siyasetin Türkiye'de hüküm sürmesidir. Biz bunları doğru bulmuyoruz. Halkın iradesini, halkın haber alma hakkını engellemenin özgürlüklere vurulan bir ket olduğunu düşünüyorum."

"HALK SAVAŞ İSTEMEDİĞİNİ YÜKSEK SESLE BAĞIRIYOR"

"Biz Savaşı istemeyen, yaşama hakkını savunan ve kutsal olduğunu düşünen, isterse bizim gibi düşünsün isterse bize düşman gibi baksın yine de yaşama hakkını savunmaya devam eden bir görüşe sahibiz.

Bir başka siyaset adına konuşabilme ihtimalim yok ama şunu söyleyebilirim;  Kürt coğrafyasında yaşayan halkların Türkiye'de kendisini ötekileştiren siyasete sırt çevirmesi söz konusu. Artık güvensizlik durumu toplumda artıyor. Bu biraz da siyasi sistemle ilgili. Onu savaşa iten mesele de siyasetle alakalı. Siyasetin savaşı zorladığını düşünüyorum."

Oradaki halktan kiminle konuşursam savaş istemediğini  yüksek sesle bağırıyor, düşünüyor.

'BİRLEŞİK BİR CEPHE UZATMADAN HEMEN KURULMALI'

Ovacık'ta , Pülümür'de yollar kesiliyor. Bu orada yaşayan insanları kaygılandırıyor, zaten yapmak istedikleri o bu işten soğutmak... Biz bunu boşa çıkaracak çalışmalarla bir şeyler  yapmak için Türkiye'nin çok yerinde paneller yaparak bu çabanın altını boşaltmaya çalışıyoruz.Böyle olmaması içinde çaba harcıyoruz.

Birleşik bir cephe uzatmadan hemen kurulmalı. Türkiye'de sadece solcular, sosyalistler değil vicdanlılar, insanlık adına kaygı duyanlar, Türkler, Kürtler, Çerkezler insanlık adına bir araya gelip yüksek sesle konuşmalı. Hemen barış ama onurlu bir barış. Halkların da barıştığı onurlu bir barış..."