Merkez Seyhan İlçesi Hanedan Mahallesi'nde 60 yıl önce bitişik parsellerde arsa satın alıp, yaptırdıkları evlerde yaşayan kardeşlerin arası, 15 ay önce açıldı. Duran Kılıç, 4 katlı evinin tıkanan kanalizasyonu için yeni hat döşemek üzere çalışma başlattı. Tek katlı evde oturan Süleyman Kılıç ise evinin önünde çukur açılmasına sinirlenip, kardeşiyle tartıştı, kendi arsası içinden kanalizasyon hattı geçmesine karşı çıktı. Bunun üzerine Duran Kılıç, Adana 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kadastro tespit davası açtı. Sorunun mahkemeye yansıdığını öğrenip öfkelenen Süleyman Kılıç ise evin bahçe duvarına ve sokak kapısının üzerindeki sac levhaya 'Yol yok mahkemelik' yazıp Duran Kılıç'ın göreceği yere astı, evinin önünden sokağa geçişi yasakladı.

Ağabeyi ile arası açıldığı için 4 katlı evinin 3 katını bir yıldır kiraya veremediğini söyleyen Duran Kılıç, "Yıllardır kullandığım yolumu kapatmak istiyor. Evime girmek için havadan mı ineceğim? Nereden geçeceğim bilmiyorum" diyerek tepki gösterdi.

Süleyman Kılıç ise "Nereden geçerse geçsin. Bunca yıldan beri izin verdim, artık benim avlumu kullanmalarını istemiyorum" diye karşılık verdi.