Yurt dışındaki Türk işçilerinden para toplamak kaydıyla 24 yıl önce kurulan ve bir dönem adı Almanya'da toplanan paralar nedeniyle açılan 'nitelikli dolandırıcılık' davalarıyla anılan Kombassan Holding, Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin'in imzasıyla ortaklarına mektup gönderdi. Mektupta hisselerinin İMKB'de işlem görmesine yönelik çalışmaların, 'Bizim Menkul Değerler' adlı şirket tarafından yürütüldüğü, hisselerini teslim etmek isteyenlerin öncelikle bu şirkete yatırım hesabı açtırmaları gerektiği bildirildi. Mektupta, ortakların sahip oldukları Kombassan Holding ile Kombassan Tarım hisse senetlerini eksiksiz olarak yetkililere tutanak karşılığında teslim etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Yasa gereği 7 yıl içerisinde elindeki hisse senetlerini kaydileştirmeyen ortakların hisse senetleri geçersiz olacağı vurgulandı. 2007 yılı Eylül ayında göreve gelen yeni Yönetim Kurulu işletmelerin güçlendirilerek karlı hale getirilmesi, borsaya kotasyon işlemi ve kar dağıtımı gibi hedeflerden bahsettiğini vurgulandığı mektupta borsa sürecinin tamamlanmasının ardından öncelikli hedeflerinin ortaklara kar payı dağıtımını sağlamak olduğu belirtildi.

Yurt dışında on binlerce ortağı bulunan ve bünyesinde 18 şirket ile bu şirketlere bağlı 29 tesisi barındıran Kombassan Holding'in hisse teslim işlemleri 30 Ekim tarihinden itibaren Kombassan Holding'in Konya Bürosu'nda yapılmaya başlandı. Hisse teslimi için gelen 56 yaşındaki Fatma Sarıtaş, 10 yıldır holdingin ortağı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Holdingde 10 yıl önceden o dönemki parayla 3 bin liraya yakın hissemiz var. Geçen zaman zarfında 40- 80 lira arasında kar payı verdiler. Onun dışında herhangi bir para almadık. Son olarak holdingin yönetimi tarafından bize mektup gönderdiler. Borsa'ya gireceklerini belirttiler. Şimdi de evrak teslimi için geldik. Bundan sonra yatırdığımız parayı alacağımızı tahmin ediyorum."



MKY(İA/İD)