Olay, saat 15.30 sıralarında, Arifiye Mahallesi Köprübaşı Caddesi'ndeki Keskin Gıda Market adlı işyerinde meydana geldi. Markette çalışan Mustafa Karataş, etleri atttığı sırada sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Bir anda kolu makinenin içerisinde kalan Karataş, acı içinde bağırmaya başladı. Çalışma arkadaşları 112 acil sağlık, itfaiye ve polisi arayarak yardım istedi.

Araç trafiğine kapalı olan caddeye girmek isteyen 112 ambulansı ile itfaiye aracı, yolun girişine park eden bir otomobil nedeniyle giremedi. Ambulans caddenin diğer tarafından dolaşarak olay yerine ulaştı. İtfaiyenin geçemediği görenler, park halinde duran otomobili iterek kenara çekti. Bu sırada itfaiye erleri de kurtarma araçlarını ellerine alıp 100 metre uzaklıktaki olay yerine koşarak gitti.

İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saat Mustafa Karataş'ın kıyma makinesine giren kolunu çıkarmaya çalıştı. Zorlanan ekipler daha sonra kıyma makinesini yerinden söktü. Karataş, kolundaki kıyma mekinesiyle birlikte 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyathaneye alınan Mustafa Karataş'ın kolunun kıyma makinesinin çıkarıldıktan sonra parçalanan el ve kolunun tedavisinin yapılacağı belirtildi.



HT(EK/SS)