Mülkiyeti Ali Kalenderoğlu'na ait olan, Ulusal Egemenlik ile Atatürk caddelerinin kesiştiği köşedeki Taşlık İş Merkezi'nin zemin katındaki bir fotoğraf makinesi malzemeleri satışı yapılan işyeri, ruhsatsız olduğu için 8 Mart 2012 tarihinde belediye tarafından mühürlendi. İşyerinin mühürlenmesinden sonra yapılan incelemede, dükkandaki iki kolunun da kiracı M.Ö., tarafından kesildiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine dükkanın mülk sahibi Kalenderoğlu, yapılan tespitin ardından işhanındaki yaklaşık 70 işyeri ve evlerde oturanların muvaffakiyetini de alıp, kesilen kolonların yeniden yapılması için belediyeye başvurdu. Belediye yetkilileri, Kalenderoğlu'nun talebine olumlu yanıt verip, kolonların yeniden yapılması için bugün saat 13.30 sıralarında mühürü söktü. Ancak, dükkanın kiracısı M.Ö.'nün otomatik kepengi açmaya gelmemesi nedeniyle içeri girilemedi. Bunun üzerine zabıta ekipleri M.Ö. hakkında tutanak tutttu. Mülk sahibi Kalenderoğlu, avukatı Erkan Kaçar aracılğıyla M.Ö. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Kaçar, "Kiracı M.Ö., kepenkleri açmaya gelmedi. Bundan sonraki aşamada mahkeme kararı ile dükkanın kepenk ve kapılarının açılmasını sağlayacağız. Ardından da en kısa sürede kesilen kolonların yerine yenisinin yapılmasını sağlayacağız. Bizim için burada önemli olan can güvenliğinin bir önce sağlanması" dedi.

Zabıta ekipleri de M.Ö.'nün kiracısı olduğu dükkanda mallarının bulunduğunu, ancak buna rağmen tadilatın yapılabileceğine dair muvaffakat verdiğini belirtti.



DEB(AÖ/SS)

---

M.Ö.: Mehmet Öte