Son olarak Avrupa Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda, 50 metre kelebekte 41.49'luk derecesiyle Berlin'den altın madalyayla dönen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Beytullah Eroğlu, "Yüzme sporu beni hayata bağladı. Şu an çok mutluyum. Bilgisayarı tek başına kullanabiliyorum, arkadaşlarımla futbol oynuyorum. Yüzmede ülkeme olimpiyat madalyası getirmek istiyorum" dedi.

BOTLA YÜZDÜ, KORKUYU YENDİ

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Beytullah Eroğlu'nun hayatı, Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu ile tanışmasıyla değişti. Azmiyle birçok engelliye örnek olan Eroğlu, Kahramanmaraş'ta başlayan serüveninde yüzmeyi nasıl başardığını şöyle anlattı:

"Kollarımızın olmadığıyla ilgili bir haberi okuyan hocam Osman Çullu, okuluma geldi. Sohbet ederken yüzebileceğimizi söyledi. 'İki kolum olmadan nasıl olur?' diye düşündüm. Suyun üzerinde durabilmem için bana özel bir bot hazırlandı. Hocamın yardımıyla bot üzerinde yüzmeyi öğrendim. Bir süre sonra Osman hocam hazır olduğumu anlayıp, beni bottan çıkardı. Sonunda yüzebiliyordum. Kollarım olmadığı için tüm bedenimi kullanarak yunus balığı gibi yüzüyorum. Yarışlara da sabah 2 saat, öğlenden sonra 2 saat olmak üzere 4 saat yüzerek hazırlanıyorum."

YETER Kİ BAŞARIYA İNANIN

Engelli sporcular için özel bir kategori olan kelebek stilinde vücudunu ve omuzlarını kullanarak yüzen Eroğlu, kendisi gibi engelli olan insanların hayata küsmemesi gerektiğini belirterek, yüzmenin çok güzel bir spor olduğunu ve severek yaptığını kaydetti. Beytullah Eroğlu, "Yüzme çok güzel, sağlıklı bir spor. Ailem benimle gurur duyuyor. Bana yüzmeyi öğreten herkese teşekkür ediyorum. Bütün engelli arkadaşlarıma yüzmeyi tavsiye ederim, başaracaklarına inansınlar, azmederlerse benim gibi başarırlar. Köşelerine çekilip oturmasınlar" diye konuştu.

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu ise Eroğlu'nun çok özel bir sporcu olduğunu belirterek, "Onu ilk gördüğümde inanılmaz derecede içine kapanıktı. Hiç konuşmuyordu. Kendisi ile çok konuştum ve yüzebileceğini anlattım. Şimdi geldiğimiz noktada büyük işler başardığımızı düşünüyorum. Ülkemizde Beytullah gibi binlerce çocuğumuz var. Beytullah onlardan sadece biri. Önemli olan, bu çocukları topluma kazandırmak. Spor da burada bir araç" ifadelerini kullandı.

SANKO DESTEK VERİYOR

Meslek lisesi bilgisayar bölümünde eğitimini sürdüren Beytullah Eroğlu'na Sanko Holding destek verdi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yüzmeden Sorumlu Asbaşkanı Hulusi Kalender, holdingin yöneticisi, aynı zamanda Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ile Beytullah Eroğlu'nun desteklenmesi konusunda görüştüklerini belirterek, "Adil Bey, Beytullah'a seve seve destek olacağını söyledi. Bizler de İngiltere'deki olimpiyatlarda büyük bir onurla Sanko markalı malzemeleri kullanacağız" dedi.



(AK/OA/CK)