Merkez Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi Işıklar Caddesi Selmenoğlu Apartmanı’nda oturan Ersin Taşkesen, 2010 yılının kasım ayında öldürüldü. Çilingir yardımıyla 3'üncü kattaki eve giren polis, Ersin Taşkesen’in sandalyede elleri ve bacakları çamaşır ipiyle bağlanmış, ağzı koli bandı ile kapatılmış cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede, Taşkesen’in boğularak öldürüldüğü saptandı.

'ÇOCUKLARI ALIP ANNEME GİTTİM'

Evde bira şişeleri bulan polis, Taşkesen'in birlikte yaşadığı Hatice Ceylan’a ulaştı. Ceylan verdiği ifadede şunları anlattı:

"Ben 2yıl önce kocam Ahmet’ten boşandım. 12 ve 8 yaşındaki iki oğlum benimle kalıyordu. Bir yıldır eşinden ayrı yaşayan Ersin ile yaşıyoruz. Dün akşam bize gelen Ahmet, sevgilime 'Sen benim karımı nasıl ayarttın?' diye çıkıştı. Tartışmaya tanık olmamaları için, çocuklarımı alıp evden ayrılarak annemin evine gittim. Sabah erken saatlerde Ersin’i cep telefonu ile aradım. Cevap vermeyince korkup polise bilgi verdim."

Polis daha sonra cinayet şüphelisi olarak aranan Ahmet Hateş'i de yakaladı. Ayrı tarihlerde mahkemeye çıkartılan Hateş ve Ceylan tutuklandı.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezesı istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ahmet Hateş ile daha sonra serbest bırakılan 'Cinayete yardım ve yataklık etmek' suçundan tutuksuz yargılanan Hatice Ceylan’ın yargılanması tamamlandı.

Sanık Ahmet Hateş'in katıldığı, Hatice Ceylan'ın ise gelmediği duruşmada son sözlerini söyleyen Ahmet Hateş, pişman olduğunu belirterek "Mahkemenin takdirine sığınıyorum" dedi.

KADIN HAKİMDEN, KADIN SANIĞA 'BERAAT' İSTEMİ

Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet Hateş’e 'kasten öldürme' suçundan önce ömürboyu hapis cezası verdi. Sanığın pişmanlığını ve iyi halini dikkate alan mahkeme bu cezayı 25 yıla indirdi.

Aynı davada 'Cinayete yardım etmek' suçundan yargılanan Hatice Ceylan ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin tek kadın üyesinin, Hatice Ceylan'ın beraat etmesi yönünde oy kullandığı dikkat çekti.

Kararın, Yargıtay tarafından onanması halinde, tutuksuz Hatice Ceylan da, kalan cezasını çekmek üzere cezaevine konulacak.

SB(FK/COŞ)