'NAKİL SIRASINA GİRMEK İSTİYORUZ'

İnşaatlarda demir ustası olarak çalışan Cüneyt ve ev hanımı Sevinç Çalık çifti kızlarına kol nakli yapılmasını istedi. Nakil sırasına girmek için Akdeniz Üniversitesi’ni aradıklarını oradaki görevlilerin kendilerine hastaneye gelmeleri gerektiğini söylediğini belirten Sevinç Çalık şunları anlattı:

"Maddi imkansızlıklardan dolayı bizim Antalya’ya gitme durumumuz yok. Ama kızıma kol nakli yapılmasını istiyorum. En azından nakil sırasına girmemiz için bize yetkililerin yardımcı olmasını istiyoruz. Nisanur’un iki kolu da yok. Şuan 4 yaşında olduğu için ileride yaşayacağı zorlukların çok farkında değil. Ancak biz biliyoruz. Şimdi her şeyi ayaklarıyla yapmaya çalışıyor ama çok zorlanıyor. Eğer böyle bir imkan varsa Nisanur’un da yararlanmasını istiyoruz." 

Sevinç Çalık, "Kızımın kolları olmamasına rağmen, zorluk çekmemesi için elimden geleni yapıyorum. Ancak madem kol nakli Türkiye’de yapılabiliyor. Eğer uygun donör bulunursa benim kızıma da nakil yapılmasını isterim. Onunda kollarının olmasını isterim. Yapılan bu kol nakilleri bizim için de umut ışığı oldu" diye konuştu.



YK(İS/COŞ)