Olay bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Antalya Havalimanı'nda meydana geldi. Antalya- Trondheim seferini yapmaya hazırlanan Corendon Havayolları'na ait Boeing 737- 800 tipi uçak, kalkışa hazırlanırken iddiaya göre kısa devre yapan elektronik cihaz yandı. Kokpitten dumanlar çıkmaya başlayınca kaptan pilot yolcuların tahliyesine karar verdi. Uçaktaki 158 yolcu tahliye edilirken çıkan panik sırasında yolculardan ikisinin ayağı kırıldı. Bu iki yolcu ile olaydan etkilenen bazı yolcular da sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken, diğer yolcular başka bir uçakla Norveç'e gönderildi.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

Havalimanından sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, sefer için apronda bekleyen uçağın kokpitinde, elektronik cihazlarda kısa devre sonucu dumanlar çıktığını ve uçağın hemen tahliye edildiğini söyledi. Mehmet Yavuz, "Yaşanan panik nedeniyle 2 kişinin ayağı kırıldı. Kontrol nedeniyle 24-25 yolcu hastanelere sevk edildi. Diğer yolcular ise başka bir uçakla Norveç'e gönderildi" dedi.

Corendon Havayolları'ndan yapılan olayla ilgili açıklamada ise şöyle denildi:

"14 Ekim 2012 tarihinde, yerel saat ile 04.00'te Antalya-Trondheim (Norveç) uçuşunu gerçekleştirmek için yolcu almış olan TC-TJK tescilli Boeing 737-800 tipi uçağımızda kokpit içinde duman görülmüştür. Kaptan pilotumuz yolcu tahliyesine karar vermiş, kabin ekibi tarafından tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Olay sebebiyle maddi hasar meydana gelmiş ve uçağımız seferden çekilmiştir. Uçuş, şirketimizin bir başka uçağı ile gerçekleştirilmiştir."