Hacet Mahallesi Çirpendi Sokağı'nda bir binanın zemin katındaki depodan pis kokuların yayılması üzerine, çevredekiler durumu zabıtaya bildirdi.

İhbar üzerine Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, zabıta ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri dün akşam saatlerinde depoya baskın düzenledi. Depoda, 2 bin 650 büyükbaş ve küçükbaş hayvan kellesi ele geçirildi.

Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlıklara ait olduğu belirlenen kellelerin, depodaki soğutucunun arızalanması nedeniyle koktuğu kaydedildi. Hijyen ve sağlık koşullarına uygun olmayan ortamda saklanan kellelerin, çorbacılara satılmak istendiği belirlendi. İnceleme sonucu kellelerin sahibi olduğu belirlenen H. K. hakkında tutanak tutuldu. Ekipler, kelleleri çöp konteynerlerine doldurarak imha etti.

PARA CEZASI VERİLECEK

Olayla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü soruşturma başlattı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından H. K.'ya, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddesine göre 1000 ile 5 bin lira arasında ceza verilebileceği belirtildi.

Alanya Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen tutanak ise Belediye Encümeni'nde görüşülecek. Belediye de H. K.'ya Çevre Kanunu'na göre ceza uygulayacak.