İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler Güneydoğu illerinden getirilen uyuşturucu maddeleri pazarlayan 18 kişilik şebekenin peşine düştü. Yapılan çalışmalarda elebaşılığını S.B.’nin yaptığı şebekenin özellikle Gaziosmanpaşa, Avcılar, Büyükçekmece ilçelerinde uyuşturucu pazarladıkları öğrenildi.


Jandarma ekipleri şebeke elemanlarının kimliklerinin tespit edilmesinin ardından 19 Ekim 2012'de 18 yere eşzamanlı baskın yaptı. Baskınlarda şebekenin elebaşı  S.B.’nin de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlılarla toprağa gömdükleri, güvercin kafeslerine sakladıkları 445 grram eroin, 4,8 gram toz kokain, 1,771 kilogram esrar ile çok miktarda kenevir tohumu, hassas teraziler, pompalı av tüfeği, bir adet tabanca, gaz tabancaları, Kalaşnikof tüfek için yapılmış bir adet kasatura, çok sayıda cep telefonu ele geçirildi.


CAMİİ AVLULARINDA SATIYORLARMIŞ


Zanlılarla ilgili yapılan soruşturmada uyuşturucu satmak için cami avlularını tercih ettikleri ortaya çıktı. Şüphe çekmemek için uyuşturucu teslimatı için cami avlularında randevu veren çete elemanlarının, müşterinin gelmesinin ardından camilerde bulunan tuvaletlere girerek uyuşturucu maddeleri sattıkları öğrenildi.


ŞİFRELERİ ÇÖZÜLDÜ


Jandarma soruşturmasında kendilerini güvercin satıcısı olarak tanıtan şebeke elemanlarının yakalanmamak için şifreli konuştukları öğrenildi. Zanlıların kokain için “Taklacı Güvercin”, eroin için “Benekli Güvercin”, esrar için “Paçalı güvercin”, toz esrar için “Beyaz Güvercin” kodlarını kullandıkları tespit edildi.


Haklarında uyuşturucu satmak suçundan işlem yapılan zanlılar mahkemeye sevk edildi. Şebekenin elabaşı  S.B.’nin de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


(BB) (FOTOĞRFLI)