Olay, dün gece Gelendost İlçesi'ne bağlı Yaka Beldesi'nde meydana geldi. Yazın, Köprübaşı mevkiindeki bağ evinde kalan Mustafa ve eşi Huriye Temel, henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi tarafından evlerinde saldırıya uğradı. Saldırganlar, el ve ayaklarını bağladıkları Mustafa Temel'i iple boğarak öldürürken, döverek yaraladıkları Huriye Temel'in kolundaki 5 altın bileziği gasp etti. Şüpheliler, baş ve çeşitli yerlerinden yaraladıkları Huriye Temel'in de el ve ayaklarını bağlayarak kaçtı.

Bir süre sonra ayaklarını çözmeyi başaran Huriye Temel, komşularının evine giderek yardım istedi. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri, Mustafa Temel'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Huriye Temel ise müdahalenin ardından Gelendost Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Jandarma olay yerinde yaptığı araştırmada, şüphelilerin çatıda açtıkları delikten bağ evine girdiklerini belirledi. İncelemenin ardından Mustafa Temel'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Tedavisinin ardından jandarmaya ifade veren Huriye Temel, "Bize 2 kişi saldırdı. Ancak kapının önünde 2 kişinin daha sesini duydum" dedi.



HA(SU/CK)