Denizli’nin önemli şirketlerinden biri olan Sadık Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin’in eşi Ümran Mersin, üç yıl önce kışın yediği bir salatalıkta aşırı miktarda koku ve hormon hissedince doğal gıda ürünleri üretmek için harekete geçti. Eşi Oktay Mersin’i ikna eden iki çocuk annesi, kayınpederi İrfan Mersin’den miras kalan ancak yıllardır kiraya verilen Tosunlar Beldesi’ndeki 200 dekar araziye yatırım yapmak için kolları sıvadı. Sadık Şirketler Grubu bünyesinde Sadık Tarım oluşturuldu, başına Ümran Mersin geçti.

TRAKTÖR BİLE KULLANDI

Tosunlar Beldesi’ndeki 200 dekar tarla kiraya verilmedi, tarladaki zeytin ağaçları bakımdan geçirildi, toprak analizleri yapılarak yetiştirilecek ürünler belirlendi. Tarım İl Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle 200 dekar alana 6 bin 500 zeytin, Hicaz narı, erik, badem, kayısı ağacı dikildi. Bahçeyle birebir kendisi ilgilenen, çizmelerini giyip fidan dikimini takip eden Ümran Mersin, doğal ürünler yetiştirmek için 20 dekarlık alanda mevsimine göre sebze ve meyve üretmeye başladı. Bahçeye gidip çalışanlarla birlikte traktöre binen tarlayı süren Ümran Mersin’in yetiştirdiği domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, lahana, pırasa, ıspanak, marul ve sarımsak hem aile üyeleri tarafından hem 260 kişinin çalıştığı Sadık Şirketler Grubu’nun yemeklerinde kullanılmaya başlandı.

ORGANİK ÜRETİM

Bakımdan geçirilen zeytin ağaçlarından geçen yıl elde edilen zeytinlerden yağ üretildi, bu yıl meyve alınmaya başlanan Hicaz Narı’nın bir bölümü dalında satıldı, bir bölümünün suyu sıkılarak nar ekşisi yapıldı. 'Kendimizin yemediğini başkasına yedirmeyiz' sloganıyla üretim yaptıklarını, amaçlarının ekonomik kaygı taşımadan ürettikleri doğal gıdaları vatandaşa ulaştırmak olduğunu söyleyen Ümran Mersin, "Bölgesel koşullar nedeniyle organik sertifikalı gıda üretmemiz mümkün değil. Ama biz doğal ortamda her ürünü mevsiminde yetiştirerek, kimyasal ilaç kullanmadan meyve ve sebze üreterek hem kendimiz tüketmeyi hem de ekonomik kaygı gütmeden halka ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

2015 yılında bahçeye ekilen tüm meyve ağaçlarından ürün almaya başlayacaklarını söyleyen Mersin, "Bahçenin tesviyesinden, fidanların dikimine kadar her aşamasıyla yakından ilgilendim. Her gün gelip bahçedeki çalışmaları yerinde takip ediyorum. Nihai hedefimiz butik bir yapı oluşturarak burada yetişen doğal gıdaları ekonomik kaygı ve rekabet kaygısı taşımadan tüketiciye ulaştırmak" diye konuştu. Mersin, 300 dekar alanda da daha aynı yatırımı yapmak için fizibilite çalışmalarının sürdüğünü belirtti.



ONB(İÖ/SS)