Merkeze bağlı Külünç Köyü’nde oturan çiftçi Müslüm A., 6 çocuğunun annesi olan ilk eşi Zeruk A.'nın ölümünün ardından, 5 yıl önce, Osmaniye’de yaşayan 30 yaşındaki Emine A. ile ikinci evliliğini yaptı. Bu evlilikten 2 çocukları olan çift, çocuklar yüzünden sık sık tartışmaya başladı. 6 gün önceki son tartışmada Müslüm A., eşi Emine A.’dan şiddet gördüğü gerekçesiyle köyden ayrılıp, Şanlıurfa’da yaşayan kızı Güler A.’nın evine gitti. Eşinden sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Müslüm A., "Eşim sürekli bana odun, bardak, şişeyle saldırıyor. Yemeklerime zehir atmayı bile denedi. Belki buralarda bir erkeğin karısından dayak yemesi ayıp oluyor ama ben şiddet yanlısı birisi olmadığım için eşimin dayağına maruz kalıyorum. Korkudan evden kaçıp kızıma sığındım. Beni bu kadından kurtarın. Bundan boşanmak istiyorum" dedi.

UFAK BİR TARTIŞMAYDI

Köyde üvey ve öz çocuğuyla birlikte kalan Emine A., ise eşinin iddialarına tepki gösterdi. Eşiyle aralarında ufak bir tartışma geçtiğini söyleyen Emine A., Müslüm A.'dan boşanmayacağını belirtti. Emine A., "Benim eşimle bir problemim yok. 6 gün önce eşimle tartıştık. Tartışmamıza üvey kızlarım sebep oldu. Üvey kızlarıma, 'Neden geç saatlere kadar köyde geziyorsunuz?' diye kızmıştım. Bu sırada bir kıza tokat vurdum. Tokat attığımı gören kocam gelip bana bağırarak, aileme küfür etmeye başladı. Ben de bu küfürler karşısında sinirlenince, eşimden küfür etmemesini istedim. O sırada elimde bulunan bardakları fırlatarak kırdım. Aradan bir süre geçtikten sonra eşim eve gelerek, bana, 'Ben bakkala gidiyorum, sana bir şey lazım mı?' diye sordu. Ben de ondan bir paket sigara ile çocuklara çikolata almasını istedim. 6 gündür gittiği bakkaldan bir türlü dönmesini bilmedi. Sonradan öğrendik ki kocam, kızının yanında kalıyormuş; güya bizden korkup orada saklanıyormuş" dedi.

Eşinin kendisine iftira attığını ileri süren Emine A., "Benim kocamla bir sorunum yok, aile içinde böyle sorunlar olur. Bir tartışmayla insan gidip eşini ve kendisini rezil etmez. Benim 2 çocuğum var. Bu saatten sonra ben kesinlikle kocamdan boşanmayı kabul etmeyeceğim. 5 yıldır onun ve çocuklarının kahrını çekiyorum. Eşimi kışkırtan yakın akrabalarıdır. Eşime o kadar söylenildiği gibi şiddet uygulamadım. Ben eşimin ve çocuklarım her türlü ihtiyacıyla yakından ilgileniyorum. Namusla ilgili bir şikayeti varsa ben o zaman verilecek cezaya razıyım. Ben onun elbiselerini yakmadım. Yemeğine zehir katmadım. O yemeği ben de, çocukları da yemiştir. 2 kızı yetişkin olduğu için evlendiler. Eşim ise şimdiye kadar bana bir tokat dahi atmamıştır" diye konuştu.



AL(HK/CK)



A.: Ateş