İzmir'de şirket olarak hizmet veren hukuk bürosunda sekreter olarak işe başlayan, sonradan ortak olan iletişim fakültesi mezunu S.N.T., geçen yıl nisan ayında, eski eşinden boşanan hukuk bürosunun sahibi avukat M.F.T ile evlendi. Aile içinde yapılan düğünden bir ay sonra koca M.F.T, eşinin kendisini kandırıp, hileli evlilik yaptığını, aldattığını iddia ederek boşanma davası açtı, 1 milyon lira da maddi ve manevi tazminat talep etti. Eşi S.N.T.'nin zengin erkek avcısı olduğunu ileri sürdü.

Eşinin boşanma davası açtığını İstanbul'dayken öğrenen S.N.T ise, avukatı aracılığıyla mahkemeye dilekçe verip kendisinin de boşanmak istediğini belirtti.

Eşi M.F.T'nin mahkemeye boşanma için sunduğu iddialara cevap veren S.N.T, büyük bir umut ve mutlulukla başlayan evliliklerinin bir ay gibi bir sürede sona erdiğini dile getirdi. Eşinin formalite boşanma teklif edip, bu süreçte bir yandan kendisini gayri resmi olarak elinde tutmaya çalıştığını iddia etti. Bunu reddettiği için hınç beslediğini ileri sürdü. Yaşadığı üzüntülerin bir fiyatının olamayacağını belirten S.N.T., tamamı Güneydoğu Anadolu'daki kız öğrencilere bağışlanmak üzere 100 bin TL maddi, 100 bin TL de manevi tazminat istedi.

Avukat M.F.T, eşinin, boşanma davası sürerken bir başka erkekle çekilmiş görüntülerini mahkemeye delil olarak verip, kendisini aldattığı kişinin de evli olduğunu belirtti. Onun bu ilişkisinin de karısı tarafından açılan boşanma davasına konu edildiğini iddia etti. Çiftin açtığı davalar aynı Aile Mahkemesi'nde birleştirildi.

Boşanma davası geçtiğimiz aylarda sonuçlandı. Çiftin katılmadığı duruşmada, mahkeme çifti boşadı. Hakim, kusurlu bulduğu S.N.T'yi, avukat eşi M.F.T'ye, yasal faizi hariç 10 bin lirası maddi, 10 bin lirası manevi toplam 20 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Dosyanın temyiz için Yargıtay'a gönderildiği öğrenildi.



BK(AÖ/AAA)