Geçen hafta çarşamba günü saat 11.30 sıralarında Kemalpaşa ilçesi İnönü Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, TIR şoförü 35 yaşındaki M.K., üç yıl önce boşanmasının ardından geçen aralık ayında çocukları için yeniden birleştiği, ancak tekrar ayrı yaşamaya başladığı eşi 29 yaşındaki Havva K. ile karşılaştı. Yetiştirme yurduna bağlı evlerde kalan iki çocuklarını birbirlerinden habersiz olarak ziyaret eden M.K. ve eşi, cadde üzerinde karşılaştı. Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaşayan M.K., kendisinden ayrıldıktan sonra İzmir'e yerleşen ve yaşam tarzından rahatsızlık duyduğunu belirttiği eşine, onlarca kişinin gözleri önünde bıçakla saldırdı. Yere yatırdığı eşini defalarca bıçakladı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, müdahalelerine rağmen bıçaklamaya devam eden M.K.'yi, havaya ateş ederek güçlükle durdurdu. M.K., işlemlerin ardından sevkedildiği mahkemede tutuklandı.

YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI

Kameralara da yansıyan dehşeti yaşayıp, ağır yaralı olarak Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Havva K., yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini kazandıktan sonra normal servise alındı. Kendisini yeniden hayata gelmiş gibi hissettiğini söyleyen Havva K., yaşadıklarına, koca şiddetine isyan etti. Kocasından ayrıldıktan sonra çocuklarını geçindirmek için müzikhollerde çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Havva K., "Çocuklarımla kimseye muhtaç olmadan yaşamak istedim, ama olmadı. Müzikhollerde çalıştım, bu sırada şikayet üzerine çocuklarım, 1.5 yıl önce devlet tarafından elimden alındı. Ben de tekrar çocuklarıma kavuşabilmek için kocamla yeniden evlenmeyi kabul ettim. Ama bunu gerçekleştiremeden o şiddetine dayağa kaldığı yerden devam etti" dedi.

Olay günü de 23 Nisan tatili için yanına aldığı 10 yaşındaki kızı S.'yi tekrar yurda bıraktığını dile getiren Havva K. "Kızımla vedalaştıktan sonra İzmir'e dönmek için minibüs beklemeye başladım. Bu sırada arkamdan birisinin hızla koşarak bana yaklaştığını hissettim. Döndüğümde kocamı karşımda gördüm. Elindeki bıçakla bana saldırdı. Onunla boğuşmaya başladım ama o güçlü olduğunu beni sürekli bıçaklamaya başladı. O an öleceğimi düşündüm ve bıçak derbelerinden kurtulmak için tüm gücümle mücadele ettim. Tam 16 yerimden bıçaklamış beni. Boğuşmadan sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü hastane odasında açtım, ama mucizeler beni hayatta tutmuş. Gözlerimi açtıktan sonra, çocuklarımdan ayrılmadığım için büyük mutluluk yaşadım" dedi.

BİZLERE SAHİP ÇIKILSIN

Sokak ortasındaki şiddetin ardından kendisini hiçbir kamu görevlisinin aramadığını söyleyen Havva K. "Ben kocamdan böyle bir şiddet bekliyordum, ama sadece eskisi gibi döver diye düşündüm. Bıçaklanmak hiç aklımdan geçmedi. Devlet biz kadınlara sahip çıksın, bu şiddeti durdursun, önlemlerini alsın. Kadın olarak kendimi nasıl koruyayım. Erkeklere karşı suçumuz kadın olmak mı da, sürekli ezilen bizler oluyoruz? Ben de her kesimden destek bekliyorum" diye konuştu.


TY (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)