Olay, merkez İlkadım İlçesi'nde geçen 24 Nisan’da meydana geldi. İnşaat işçisi 34 yaşındaki Mehmet Ç., kendisinden boşanmak isteyen 15 yıllık eşi 29 yaşındaki Sevim Ç.'yi, buluştuğu kafeteryada 4 yaşındaki oğlu Y.Ç.'nin gözü önünde 9 yerinden bıçakladı. Mehmet Ç., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken Sevim Ç. de Gazi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 4 gün yoğun bakımda kalan, 5 ameliyat geçiren genç kadın 63 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu.

SAĞ KOLUNU HAREKET ETTİREMİYOR

Boynuna gelen bıçak darbesinin sinirlere zarar vermesi nedeniyle güç kaybı oluşan sağ kolunu hareket ettiremeyen Sevim Ç.’nin kolunun eski haline gelmesi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Polikiliniğinde tedavisine başlandı. Hastaneden taburcu olmasının ardından evine dönmeyen ve Canik İlçesi’ndeki bir akrabasının yanında kalan Sevim Ç., bıçaklama anının gözünün önünden gitmediğini söyledi.

"HAYATIMDA YENİ BİR SAYFA AÇTIM"

Çok büyük acılar çektiğini ve yaşadıklarını artık unutmak istediğini söyleyen Sevim Ç. şöyle konuştu:

"Doktorların bana söylediği gibi ben ölümden döndüm. Hayati tehlikem vardı. Ben 24 Nisan'da bıçaklandım. 28 Nisan'da yoğun bakımdan çıktım. Ben 28 Nisan'da yeniden doğdum. Hayatımda yeni bir sayfa açtım. Bu mücadeleyi kazandım. 9 bıçak darbesi aldım ama her şeye rağmen hayattayım. Daha iyi olacağım. Çocuklarıma yaşadıklarımızı unutturacağım. Ben bu savaşı kazandım."

'BIÇAKLANMA ANI GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR'

Eşinin kendisi için söylediği iftiralara karşı susmayacağını kaydeden Sevim Ç. şunları söyledi:

"Eşim onu aldattığıma dair bir dedikodu nedeniyle beni bıçakladı. Bu şekilde yuvamız dağıldı. Onun yaptıklarına karşı susmayacağım. İçime kapanık biriydim şimdi daha da kapandım. Kendi bıçaklandığım anı hatırlamıyorum. Daha sonra televizyonda bıçaklanma görüntülerini gördüm. Gözümün önünden gitmiyor. Hep eşimin, çocuğumun yanında beni bıçaklaması gözümün önüne geliyor. Bir türlü kurtulamadım. Hala atlatamadım. Kimseye belli etmemeye çalışıyorum ancak için kan ağlıyor."

'BANA DESTEK OLSUNLAR'

Tedavisinin tamamlanmasının ardından ailesinin yanına gideceğini ve çocuklarıyla yeni bir hayat kuracağını anlatan Sevim Ç. "Devlet arkanda diyorlar bana. Ben bunu artık hissetmek istiyorum. Bana maddi manevi destek olsunlar. Benim ve çocuklarımı mağdur olmayacağı şekilde yardım etmelerini istiyorum. Hayata yeniden başlamak istiyorum. Sesimi duysunlar. Ölmedim, direndim, yıkılmadım. Şimdi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Yaşadıklarımı unutmak istiyorum."

Çocuklarının Samsun’da ve İstanbul’daki akrabalarının yanında kaldığını söyleyen Sevim Ç. eşlerinden şiddet gören kadınların susmamasını istedi.



YK(İS/COŞ)