Geçtiğimiz çarşamba günü yaşanan sel felaketinde, Gölalan Köyü'nde oturan Tuncel ailesi sel sularına evlerinde yakalandı. 3 çocuk annesi Fadime Tuncel, suların tek katlı evin içine girmesiyle birlikte dışarı çıktı. Bu sırada sel sularına kapılan eşi 56 yaşındaki Kazım ve 24 yaşındaki oğlu Enver’i tutarak kurtaran Fadime Tuncel, evde bulunan yeğenleri 8 yaşındaki Mustafa ve 9 yaşındaki Can Tuncel’i dışarı çıkarmaya çalıştı.

DEMİR KORKULUKLARI ÇIKARIP YEĞENLERİNİ KURTARDI

Sel sularının doldurduğu dış kapıdan içeri giremeyen Fadime Tuncel, önce pencerenin demir korkuluklarını çıkardı, ardında da pencerenin küçük bir kısmını kırarak odaya girdi. İki yeğenini de evden dışarı çıkarmayı başaran Tuncel, komşusunun evine sığındı.

Yaşadığı şoku hala atlatamadığını belirten Tuncel, "Sular bir anda geldi. Eşim ve oğlumla dışarı çıkıp suların evin kapısından içeri girmemesini sağlamaya çalıştık. O anda ahırın yanındaki malzemelerin bulunduğu odadaki kullanmadığım buzdolabının suda gittiğini gördüm. Buzdolabını yakalayıp kapının önüne siper yaptık. O anda eşimin sulara kapıldığını gördüm. Bir elimde buzdolabını bir elimle de eşimi tuttum. Son anda kurtulduk. Oğlumu da pencerenin demirlerine tutunmasını söyledim. Yeğenlerimizi kurtarmak içinde pencereden içeri girdim. 10 yaşındaki bir çocuk oradan ancak geçer. Ben o anda bu küçük yerden nasıl içeri girdim hala aklım almıyor” dedi.

CENAZEMİZİ BİLE BULAMAZLARDI

Çok büyük bir felaket atlattıklarını söyleyen Fadime Tuncel, "Sel sularından kurtulmamız mucizeydi. Hala olayın şokunu atlatamadık. Eğer sulara kapılmış olsaydık bizim cenazemizi bile bulamazlardı. Sularla birlikte kaya parçaları da evlerimize, ahırlarımıza yuvarlandı" diye konuştu.

ANNEM OLMASAYDI ÖLMÜŞTÜK

Sel sularının bir anda iki taraftan evi sardığını anlatan Enver Tuncel de, "Kaya parçaları, eşyalar, duvar parçaları da selle birlikte geldi. Annem beni uyardı. Sele kapılmıştım son anda annem beni kurtarıp pencerenin demirine tutundurdu. Babamı da annem tuttu ve sulara kapılmadı. Annem olmasaydı hepimiz ölmüştük" dedi.