İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, 100 gün tutuklu kalıp 149 gün sonra görevine iade edilen DP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un ziyaret etmek için bugün öğle saatlerinde Bodrum'a geldi. Kocaoğlu, belediye binasına gelmeden önce asılan ve üzerinde Kocaoğlu’nun fotoğrafı ile 'Dürüst başkan hoşgeldin' yazısı bulunan pankart dikkat çekti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un sarıldığı Kocaoğlu’nun karşılamaya DP İlçe Başkanı Nihal İmbat ve Yalı Belediye Başkanı DP'li İsmail Altındağ da katıldı. Bodrumlular ve belediye personeli de, alkış ve karanfillerle karşıladığı Kocaoğlu’na büyük ilgi gösterdi. Aziz Kocaoğlu da mehmet Kocadon’a sarılarak, "Geçmiş olsun' kardeşim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li Ayvalık Belediyesi’ne bugün düzenlenen operasyon ve benzerlerinin, yerel yönetimler ve ülke açısından son derece tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladığını söyledi. Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Bu yapılanlar sistemli ve organize operasyonlar ne yazık ki. Halkın belediye başkanlarına olan sevgisini ve bağını daha da güçlendirdi. Bunların sonunda, olan bürokratlara oldu. Hadi bizler seçilen belediye başkanlarıyız ama 1.5 yıl yatan bürokratlar oldu. Bunun hesabını kim verecek?"

"HERKES KENDİ ABDESTİNDEN SORUMLU"

Belediye başkanlarının rüşvet ile suçlamalarının anlamı olmadığını belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"İzmirli işadamlarına toplantıda sordum. 'Belediye görevlisi veya bürokrat veya her kimse kimden rüşvet alır, kimin imarını verir, hangi müteahitin işini yapar para alır? Hepiniz buradasınız. Şimdiye kadar böyle bir şey duydunuz mu?’, ’Yok.' O zaman ortada bir şey yoksa bu tutuklamanın anlamı ne? Belediye başkanlığı para için yapılmaz. Tam tersine para harcamak için yapılır. Bu, gönül, vatanı sevme işidir. Yani, askerlik gibidir, tam aksine cebinden para harcarsın. Bu nedenle somut delil olmadan insanları suçlamak tutuklamak doğru değil. Bu dönemi soğukkanlı, titiz ve tabii ki yılmadan çalışarak atlatacağız. Herkes kendi abdestinden sorumlu. Bu nedenle vatana hizmet etmeyi gönüllü askerlik gibi yapmaya deva edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle benim gibi halkına hizmet etmekten başka bir gayesi olmadığına inandığım Sayın Kocadon'u ziyaret ettim. Geçmiş olsun ve başarılar diledim."

"VERİLMEYECEK HESABIMIZ OLMADI"

Kocaoğlu'na ziyareti için teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da,  böyle bir günde böyle bir desteğin kendileri için onur verici olduğunu söyledi. Kocadon, "Başkanım son derece haklı. Bizler rüşvetle para ile pulla ilişkisi olmayan insanlarız. Tam aksine cebimizden para harcar, üstüne yetmezmiş gibi bir de hizmet için hapis yatarız. Bu kaderimizse yaşamak varsa yaşarız. Doğru; er geç yerini bulur. Bu nedenle hizmet aşkından, Bodrum ve ülke sevgisinden asla vazgeçmeyiz. Hukuğun üstünlüğüne inancımızı da kaybetmeyiz. Verilemeyecek hesabımız olmadı. Bundan sonra da olmaz."

Kocadon, Kocaoğlu'na ziyaret sonrasında Bodrum'un Dalyancı markasına sahip ünlü balık, deniz ve yelkenlilerinin bulunduğu cam tablosunu hediye etti.

SEÇİMLERİN ZAMANINDA YAPILMASI İYİ OLDU

Yaklaşık 1 saat Kocadon'un makamında kalan Kocaoğlu, CHP'li meclis üyeleri ile de görüştükten sonra Çarşı Mahallesi'ndeki CHP İlçe Binası'na geçti. İlçe Başkanı Okan Özsu'nun karşıladığı Kocaoğlu, yerel seçimlerin 2014'ün Mart ayına alınmasının çok olumlu olduğunu belirterek, "Sistemle oynamanın kimseye bir faydası yok. Çünkü seçimleri öne almak enerji ve ekonomi kaybına uğranmasına neden oluyor. Ayrıca 1.5 yıl sürecek seçim maratonunu yürütecek ne bir parti ne de bir siyasetçi görebiliyorum. Seçim normal süresinde yapılır ve son altı ayda herkes hazırlığını yapar" dedi.



YA(İÖ/İD)