İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi. İddiaya göre Narlıdere'de Maliye'ye ait imar planında 'çok işlevli belediye hizmet alanı' olan ve üzerine sadece kültür, sanat, pazaryeri, ticaret binaları inşa edilebilen, otoyola cepheli 3 bin 450 metrekarelik mandalina ağaçlarıyla kaplı arazinin satılması için 4 kez ihaleye çıkıldı.

MALİYE ARSASINA KONUT İMARI VERİLMEDİ 

Mülkiye Başmüfettişi, 2009'da hem Narlıdere Belediye Meclisi'nde hem de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Maliye'ye ait parselin hemen yanındaki 2 bin 229 metrekarelik belediye arsasına konut imarı verilmesini, Maliye'ye ait arazinin ise 'çok işlevli belediye hizmet alanı' olarak bırakılmasını kamu zararı olarak yorumladı. Müfettiş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve 120 kişiden oluşan Narlıdere ve Büyükşehir Meclis üyelerinin tamamı için 'soruşturma izni' istedi. Bakanlık da müfettişin isteğine onay verdi.

SAVCI, TEK TEK İFADEYE ÇAĞIRDI

Bunun üzerine soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevat Barutçu, haklarında soruşturma izni verilenleri tek tek ifadeye çağırdı. 120 kişilik süpheliler arasında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, koyunla ilgili ifade vermek için avukatı Ercan Demir ile adliyeye geldi. Kocaoğlu, soruşturmayı sürdüren ancak bir yakın öldüğü için ifadesini alacak olan Başsavcı Vekili Cevat Barutçu'ya değil, Başsavcı Vekili Emin Atik'e ifade verdi. İfadelerin tamamlanmasının ardından dava açılıp açılmayacağına karar verileceği bildirildi.



BK(İÖ/COŞ)