Aziz Kocaoğlu belediye meclis toplantı salonunda belediye personeliyle bayramlaştı. Bürokratlara ve çalışanlara seslenen Başkan Kocaoğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Belediyedeki müfettiş incelemesi ve denetlemelerin devam ettiğini anlatan Başkan Kocaoğlu, “2011 yılı başından bu yana ne oluyorsa eski tas eski hamam devam ediyor. Siz de, ben de bırakın doktorayı doçentliği aştık. Sorulan soruları cevaplarken bilgi vere vere profesör olduk. Başından bu yana yasalara kurallara nasıl uyuyorsak devam edeceğiz. Yorumlardan bazı şeyler tutturulmaya çalışılıyor. Arkadaşlarımız da zaten yasal olarak bunun cevabını veriyor” dedi.

TBMM'de görüşmeleri devam eden Bütünşehir Yasası ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyüşehir Belediyesi’nin bu duruma en hazır parti olduklarını söyledi. Kocaoğlu, “Bütünşehir Yasasa'nda en deneyimli belediyeyiz. Yasa ilk çıktığında bocaladık ama daha sonra bu işten başarılı bir şekilde çıktık. Şimdiden en azından düşünce boyutunda hazırlıklı olursak iyi olur. Çünkü 9 yeni ilçe bağlanacak. 20'nin üzerinde belde ve köylerimize daha seri ve çabuk hizmet götürme olanağı yakalayacağız. Bunu düşünmenizi istiyorum” diye konuştu.

SEÇİM HAVASINA GİRMEYİN

Bürokratlardan kesinlikle seçim atmosferine girmemelerini isteyen Başkan Kocaoğlu, “Erken seçimin gündeme gelmesinden dolayı herkeste bir seçim havası var. Türkiye'de sanki üç ay sonra seçim varmış gibi bir durum var. Bana göre son derece yanlış bir durum. Biz, İzmir'de iktidardayız, birçok projeyi götürüyoruz. Seçim atmosferine girmememiz gerek. Bunu belediye olarak ne kadar ötelersek kentin ve kentlinin yararına olur. Şimdiden bunlara kafa yormak, kentin zamanından boşa zaman harcamak gibi bir lüksümüz olamaz. Bütün arkadaşlarımızın işe yoğunlaşmasını, çalışmasını istiyoruz. Biz de öyle yapacağız. Doğrusu da bu. Bir sene seçim kovalanmaz, polemik yapılmaz. Bu durumun başka da karı olmaz. Ülkeye ve kente zarar vermekten başka bir anlamı olmaz” dedi.

GÜÇLÜKLERİ ÇALIŞARAK AŞACAĞIZ

Belediyenin yaşadığı operasyon sürecine de değinen Başkan Kocoğlu, “Yaşadığımız bu süreç bize her türlü zorluğun ancak çalışarak ve inanarak aşıldığını gösterdi. Yine de bu bütün güçlükleri çalışarak aşacağız. Bizim elimizde başka bir şey yok. Biz, 20 bin kişilik aileyiz. Önce İzmirli hemşerilerimize layık olacağız. Hepinizi çalışmaya ve başarmaya davet ediyoruz” dedi.

TERÖRÜN İLACI BİRLİK VE BERABERLİK

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları törenlerine ve belediyenin düzenlediği etkinliklere çalışanların aileleriyle birlikte katılmasını ve Cumhuriyet'e sahip çıkmasını isteyen Başkan Kocaoğlu, terör konusunda da açıklama yaptı. Kocaoğlu, “Ramazan'ın başından bu yana terör can almaya devam ediyor. Terörün ilacı bizleriz. Terörü pirim vermeyeceğiz. Birbirimize kenetleneceğiz. Hiçbir güç milletin, halkın gücünden büyük değiliz. Ne iş yaparsak, kim olursak olalım bu herkes için de geçerli. Ancak halk terörü engelleyecektir. Sınırlarımız var. Bizim coğrafyamızın getirdiği durum nedeniyle her zaman uyanık ve diri durmak zorundayız. Başka türlü bu coğrafyada rahat yaşamak mümkün değildir. Yöneticilerimizi de bu bilinçle yönlendirmek zorundayız. Hem Kurban Bayramı, hem de savaş ile atalarımızın kanı ile kazanılan Cumhuriyetimiz, devletimiz bu bayramda terörü lanetliyor. Biz barış istiyoruz. Dini bayramımızın da kardeşlik getirmesini, komşuluk ilişkilerinin geliştirmesini diliyorum” dedi.