İzmir Büyükşehir Belediyesi ile SS. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 3'üncü kez yapılan mevsimlik çiçek alım sözleşmesi imza törenine katılan Başkan Kocaoğlu, 3-13 Nisan tarihleri arasında görülecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve kendisinin 397 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacağı davada İzmirliler'den destek istedi. Duruşmalarda başından sonuna kadar yer alacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, şöyle  dedi:

"Bu sürecin bugüne kadar yapılan hatanın noktalanması olarak yaşama geçmesini diliyorum, yaşama geçmesini istiyorum, talep ediyorum. Bu benim de hakkım. 11 aydır, 5 aydır tutuklu yatan arkadaşlarımın da hakkı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de İzmir halkının da hakkı. Siz ezberi bozarsanız, siz oyunu bozarsanız, siz 50 yıldır ihmal edilen tarımın, köylünün elinden tutarsanız başınıza bunlar gelecektir. İzmirli hemşehrilerimizin bize destek olmalarını istiyorum."

"NİYE ÇOCUĞUN GURURUYLA OYNUYORSUN ?"

Konuşmasının büyük bölümünü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyona ayıran Başkan Kocaoğlu, göreve geldiği günden bu yana tarımı, çiftçiyi desteklemek için çeşitli projeler ürettiklerini, bunun da Türkiye'ye ve diğer illere örnek olduğunu anlattı. Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Davası'nın iddianamesine konu olan süt, mandalina ve sandviç alımlarına değindi. Anadolu kültüründe yardımın reklamı olmadığını, veren el ile alan elden başka kimsenin yardımı bilmemesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Okullarda süt dağıtıyoruz 7 sene oldu. Proje devam ediyor 150 binden 207 bin çocuğa çıktık. Bugün yukardan gelen emirle İzmir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara süt yardımı, diş fırçası yardımı yapıldı mı diye soruyor. Hadi okullara müdürlere sordun ilkokul 1. sınıf öğrencisine niye soruyorsun? Çocuğun onuruyla gururuyla niye oynuyorsun? Süt gelmiş çocuk sütü içmiş niye kalkıp soruyorsun? Hangi vicdanla hangi hakla soruyorsun? Ne amaçla soruyorsun? Mandalinayı şuradan mı aldın buradan mı aldın? Parası belli, giden yer belli, alınan yer belli. Büyükşehir Belediye Başkanı 3 bin liralık mandalinaya, 5 bin liralık sandviçe bilmem ne... Böyle şey olur mu?"

Başkan Kocaoğlu, hükümetin de okullarda öğrencilere süt dağıtmaya başlayacağını sözlerine ekleyerek, "Kovuşturulacak yerde örnek almalarını diliyorum. Aynı okullara süt dağıtım polititakı gibi. Hükümet de okullarda süt dağıtacakmış. Yaptığımız işlerin projelerin başkaları tarafından kullanılması halkın yararına kullanılması bize sadece onur verir" diye konuştu.

ALET OLANLARI LANETLİYORUM

Yapılan operasyonun karalama politikasından başka bir şey olmadığını herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Başkan dürüst değil. Başkan acaba sütü çocuklara mı verdi yoksa başka bir yere mi sattı? Başkan, 23 Nisan’da sandviçi verdi mi vermedi mi? 100 ton mandalinayı ne yaptı? Suyunu sıkıp içti mi? Bu artık başka mecralara gidiyor. Bu, “Dürüstlük kisvesinden, dürüstlük elbisesinden ne yırtabilirsek ne koparabilirsek nasıl zedelersek' diye yapılan bir operasyondur. Bunu tüm İzmirli hemşehrilerimin ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların böyle bilmesi gerekmektedir? Bu bir karalama politikasıdır. Ben bu politikaya alet olanları en büyüğünden en küçüğüne kadar kimse neyse şiddetle lanetleniyorum."

"4 MİLYON İZMİRLİ'YE KİMSE BİRŞEY YAPAMAZ"

Yapılan operasyonun İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne değil, 4 milyon İzmirli'ye yapıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu operasyon bize yapılmamıştır İzmir'e geceli-gündüz hizmet eden 24 saat hizmet eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yani İzmir halkına hangi siyasi görüşten olursa olsun 4 milyon İzmirli'ye yapılmıştır. 4 milyon İzmirli'nin işi aksatılmak, morali bozulmak için yapılmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, Büyükşehir belediyesini yok saymak için belirli yol ve yöntemlere, adil olmayan belirli yöntemlere tevessül edebilirsiniz ama asla ve asla 4 milyon İzmirliye hiçbir şey yapamazsınız. Bizim bir tek gücümüz var. O da İzmirlinin, hemşehrilerimizin desteğidir. Yurtsever, bize inanan İzmirlinin bu desteği sürdüğü müddetçe İzmir ilerleyecektir. İzmir'e de, bizim kılımıza da dokunulamayacaktır. Ben İzmirli hemşehrilerimizden bu oynanan oyunu destekleriyle bozmalarını ülkenin geleceği için aydınlık geleceği için bu oyunu bozmalarını, bize iyice sahiplenmelerini bu oyunu kısa zamanda bozmalarını talep ediyorum."

"8 YILDA 40 YILLIK İŞ YAPTIK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden bu yana geçen 8 yılda kentte yapılan işlerin 40 yıla bedel olduğunu anlatan Başkan Kocaoğlu, dik durabilmek için 8 yıldır hükümete olan tüm borçlarını ödediğini kaydederek, şöyle dedi:

"Bu adamı niye seviyorlar? Bu belediye başkanını millet niye seviyor? Adam sakin elin vur ekmeğini al adam. Bunu bu millet niye seviyor? Adil davrandığı için seviyor. Gece gündüz samimiyetle çalıştığı, kimsenin hakkını hukukunu yemediğini, mazlumun garibanın daha güçlüsüne gücü yetmeyecek olanın yanında olduğu için seviyor. “Beceriksiz iş yapmıyor' diyorlar. 8 senedir yapılan işler 40 seneye bedeldir. Hem para olarak hem hizmet, hem de kentin geleceği açısından 40 seneye bedeldir. Dik durabilmek için 8 sene önce bugünlerin hesabını yaptım ve sürekli devlete hükümete olan borcumu ödedim. Sadece dik durabilmek için başım öne eğilmesin diye. Eğer ödemeseydim bugün bu hizmetleri yapamazdım. Bunların tutarı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden cebinden çıkan para eski parayla 1.5 katrilyondur. Yine aynı dönemde Aliağa- Menderes için 650 milyon lira harcadık, yatırımlarımız sürüyor. Şu andaki metroya harcadığımız bittiği zaman harcanacak paranın toplamı 600 milyondur. Proje yapabilmek için iş yapabilmek için 700 milyon civarında kamulaştırma yaptık. Mezarlık yeri vermezler, mezarlığı kamulaştırdık. Fuar alanı yeri bulamadım kamulaştırdım fuar yapıyorum. Türkiye'de ileri biyolojik arıtmanın yüzde 25'u İzmir'de. İstanbul'da yüzde 15'i var. Nüfusa göre kıyaslayabilir. Ankara'da hiç yok. Toplam Türkiye'de 53 tane var. Arıtma Küçük Menderes'i, Bakırçay'ı, Gediz'i, suyu korumak demek. Toprağı, ürettiniz ürünü korumak demek, sürdürülebilir kalkınma demek tarım demek, arıtma sağlık demek. Çevre konusunda sürdürülebilir kalkınma konusunda dünyayı yakalamak demek."

Biyolojik arıtmaların bittiğini sıranın İzmir Körfezi'ni temizlemeye geldiğini anlatan Kocaoğlu, "Şimdi güzelim Körfezi 70 yıl önce her tarafından denize girilen Körfezi arıtmaya geldi sıra. Olacak Temmuz ayında temizleme gemileri geliyor. İzmir'de tekrar 70 yıl öncesi gibi yüzeceğiz o zaman İzmir çevre konusunda dünyanın belli başlı kentlerinden birisi olacak ve bütün dünya İzmir'i çevre konusunda apayrı bir yere koyacak tanıtım bu, çalışma bu, kalkınma bu" dedi.

Bademler Köyü'nde oturan 85 yaşındaki Cumali Gülnar, Başkan Kocaoğlu'na yazdığı şiirle köylerine ve kente yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasının ardından Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Bademler Köyü Muhtarı Mehmet Uysal, SS. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever ile mevsimlik çiçek alım protokolünü imzaladı. Köylü kadınlar imzayı havaya papatyalar atarak kutladı. Başkan Kocaoğlu daha sonra Bademler pazarını gezdi. Törene İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Narlıdere, Seferihisar, Urla, Çiğli belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri de katıldı.



TG(İÖ/İD)