İzmir’de hafta sonu metrekareye 83 kilogram yağmur düşmesinin ardından bazı semtlerde su baskınları oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter hesabından İzmir’de su basan sokaklarla, geçen haftaki fırtınada Körfez’in yükselmesiyle su altında kalan 1 Kordon’un fotoğraflarını “Venedik, (Pardon İzmir)” diye takipçileriyle paylaşmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Melih Gökçek’in adını geçirmeden, “Venedik” eleştirisine iki gün sonra yazılı açıklamayla yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, aşırı yağışların olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla 2004- 2012 yılları arasında 251 milyon 200 bin liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “1995 yılında yaşanan sel felaketinin bir daha tekrarlanmaması için kent tarihinin en büyük yatırımlarını yapan bir yerel yönetim olarak, metrekareye 83.6 kg'lık yağışın düştüğü son yağmurların siyaset malzemesi haline getirilmesini kabullenmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

Geçmiş yıllarda bazı büyük kentlerimizde yaşanan sel faciaları sonrasında “Afetin siyaseti olmaz” diyerek bu konuda bırakın eleştiriyi, en küçük bir imada dahi bulunmadığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Aşırı yağışlardan siyasi rant elde etmeye çalışan bir 'meslektaş’ımın ve İzmir’in bazı siyasetçilerinin neredeyse 'zil takar’ halini anlamakta gerçekten zorlanıyorum” dedi.

Kocaoğlu yazılı açıklamasında İzmir’de altyapının yenilenmesi ve su baskınlarının önlenmesi için yapılan çalışmaları da tek tek sıraladı.