Başiskele İlçesi'nin Karşıyaka Mevkii'nde deniz kenarında yaptırılan Wellborn Luxury Hotel Ulusoy Kağıtçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy tarafından inşa ettirildi. Otelin açılış tarihi ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısına, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli İş Bulma Kurumu Müdürü Öztekin Kaşukçi, Ulusoy Kağıtçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy, Otel Genel Müdürü Behiye Şalk katıldı. 

Haluk Ulusoy, Kocaeli'ne uluslararası standartlarda bir otel kazandırmaktan gurur duyduklarını, bölgenin gelişimi için yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Wellborn Hotel'in hizmet kalitesi ve konforu ile bölgede fark yaratacağını söyleyen Ulusoy, "Amacımız; Kocaeli'nin turizmine ve istihdamına katkı sağlamak. Yeni yıla görkemli bir balo ile girerek açılışımızı kutlayacağız. Konuklarımız Türk ve Dünya mutfağından lezzetleri tatma şansı bulacaklar" diye konuştu.

Türkiye İş Kurumuru işbirliği ile meslek edindirme kursu ve eğitimini tamamlayanların istihdam edildiğini söyleyen Kocaeli Müdürü Öztekin Kaşukçi, şöyle dedi:

"Otel personelinin bir bölümü Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) kurslarında eğitimlerini tamamlayarak istihdam edildi. Aynı zamanda kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak sektöre kazandırılmış oldu." 

Wellborn Luxury Hotel 22 bin metrekare alan üzerine kurulu. 7 katlı otelin yüzde 80'i deniz manzaralı. 142 misafir odası, restoranları, barları, wellness ve SPA merkezi, balo salonu ve 7 adet toplantı salonu bulunuyor. Yılbaşı gecesi Yonca Lodi orkestrası ile birlikte sevilen şarkılarını seslendirecek.



EA(MB/İD)