Kocaeli'nin Gebze ilçesi'nde saat 17.20 sıralarında başlayan yağış büyük bir hızla doğuya kayarak saat 17.30'da İzmit merkeze ulaştı. Güpegündüz olması gereken hava kararınca araçlar farlarını yakmak zorunda kaldı. Fırtınayla birlikte başlayan sağnak yağmur bir süre sonra yerini fındık büyüklüğünde doluya bıraktı. Bu arada İzmit Körfezi'nde yolcu taşımacılığı yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait vapurlar iskelelere güçlükle yanaşabildi.

Yaklaşık 25 dakika süren ve bir bölümü dolu halinde geçen yağış sırasında yerler dolu taneleriyle beyaza büründü. D-100 Karayolu olmak üzere kent içindeki ana arterler ve ara yollarda trafik durdu. Bu arada D-100 Karayolu geçişindeki Seka Tüneli'nin içine de su dolunca trafik kısmen kilitlendi. Düz alanlardaki işyerlerini su bastı. Dolu tanelerinin vurmasıyla otomobillerin alarmları da çalmaya başlayınca kentte tam anlamıyla karmaşa yaşandı.

Yağış saat 18.00 sıralarında kısmen dururken, su basan  ev ve işyerlerinde vatandaşlar belediye ekiplerinin de yardımıyla temizlik çalışması başlattı.



MB,EA,OU (MB/RT)