Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Sekapark’ta gerçekleştirildi. Kocaeli'nin sanayi kuruluşlarının yoğunluğu nedeniyle çevre konusunda sorunsuz olmadığını söyleyen Vali Ercan Topaca, "Sorunlarımız var ama adım adım bu sorunları çözüyoruz. Bundan 5-6 yıl önce D-100 karayolundan geçerken Körfez'in kötü kokusunu  hissederdik. Şimdi deniz kenarında bulunan Sekapark alanında temiz bir havada etkinlik düzenliyoruz" dedi.

"ÇOK KARARLIYIZ"

Vali Topaca, çevreyi kirleten tesislere uyarı ve cezalarda bulunduklarını belirtterek,"Şu anda arıtma sistemlerimiz yüzde 98'lere ulaştı. Birkaç yıl içerisinde ise yüzde yüze ulaşacak. Dilovası ilçemizde çevreyle ilgili bazı tartışmalar yaşanıyor. Her tartışma sonrası eksik kalanları düzeltiyoruz. Devlet olarak biz çok kararlıyız. Havayı, çevreyi kirleten bir tesis varsa uyarıyoruz. Gerekli cezaları uyguluyoruz. Havayı, suyu doğayı koruyacak sanayicilerin yanındayız. Sanayicilerimize gerekli tedbirleri alacağımızı söylüyoruz" diye konuştu.

ATIK MALZEME DEFİLESİ

Çevre Günü etkinliğinde İzmit İlk Adım Ana Okulu öğrencilerinin atık malzemelerden oluşturdukları giysilerle yaptıkları defile büyük beğeni topladı. Daha sonra pil toplama kampanyasında birinci olan Derince Belediyesi, ikinci olan Gölcük Belediyesi ve üçüncü olan İzmit Belediyesi ile dereceye giren ilköğretim okulları plaketle ödüllendirildi.



EA(MB/AK)