Öğrenci sayısı 65 bini bulan ve Türkiye'nin öğrenci sayısı en yüksek üniversiteleri arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi'nde, 'Bologna Süreci' nedeniyle bir süredir yapılan protesto gösterilerinden biri daha yapıldı. Geçtiğimiz hafta Bologna Süreci'nden çıkılarak eski ders geçme sisteminin uygulanmasını isteyen öğrenciler, bugün öğlen saatlerinde Umuttepe Kampüsü'ndeki sosyal tesislerin önünden rektörlük binasına kadar yürüdü. Yaklaşık bin öğrencinin önüne çıkan Rektör Prof.Dr. Sezer Komşuoğlu, temsilci 5 öğrenci ile içerde görüşme sözü verdi.

"BOLOGNA SÜRECİNE KARŞI ÖĞRENCİ HAREKETİNİ BAŞLATTIK"

Öğrenciler adına açıklama yapan  kendisinin de bu süreçte mağdur olduğunu söyleyen Gülşah İmrek, “Beş gün önce yaklaşık bin arkadaşımızla yine rektörlüğün önündeydik. Buradan öğrenciler olarak Bologna sürecine karşı öğrenci hareketini başlattığımızı ilan ediyoruz. Bologna süreci bilimsel üniversitenin, özgür bilimin ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir sistem değil" dedi.

"BU SÜREÇ DURDURULANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ"

Bologna ile bencil, sorgulayamayan, üretemeyen bir nesil yetiştirilmeye devam edileceğini ileri süren Gülşah İmrek şöyle devam etti:

"Bu süreç durdurulana kadar da farklı yollarla eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Geçen eylemimizde rektörlük talebimize sadece bir bilgi notuyla cevap verdi. Yolladığı notunda Bologna sürecinin üniversitemizde ve tüm Avrupa'da 2010'da sona erdiği, 65 geçme notunun Bologna`yla bir ilgisi olmadığı yazılıydı. Yürürlükte olan yönetmeliğin sadece öğrenci merkezli olduğu ve yapılan tüm değişikliklerin öğrencinin kalitesini artırmak adına yapıldığı söylendi. Yani rektörlük gözümüzün içine baka baka bize yalan söyledi. Yürürlükte olan yönetmelik sermayeye katkı sağladığı için onlara öğrenci merkezli gibi geliyor. Alınan kararlarda öğrencinin talepleri öncül olmadıkça öğrenci merkezli bir eğitimden bahsedilemez. Metinde rektörlük imzası dahi bulunmamaktadır." 

Öğrenciler konuşmaların ardından fakültelerine dağıldı.



BK(MB/AK)