Rengarenk kıyafetli Romanlar'ın yürüyüşüyle başlayan festivalde, kızlar ellerindeki sepetlerde bulunan karanfilleri vatandaşlara dağıttı. Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ile diğer dernek başkan ve yöneticilerinin de katıldığı yürüyüş sırasında genç kız ve erkeklerin Roman Havası eşliğindeki oyunları ilgiyle izlendi. Festival nedeniyle İzmit Sekapark'ta da oluşturulan Roman Mahallesi büyük ilgi gördü. Kalaycı ve sepetçilerin de yer aldığı Roman Mahallesi'ni birçok kişi gezdi.

Gece de Roman Star ses ve dans yarışması yapıldı. Roman sanatçılar Tarık Mengüç, Ümmiye ve Ciguli'nin jüri üyeliği yaptığı 'Türkiye Roman Starını Arıyor' adlı ses yarışmasında birinciliği İstanbul finalisti İsmet Çolakoğlu kazandı. Kocaeli finalisti Eren Şenay’ın ikinci olduğu yarışmada, Çanakkale finalisti İbrahim Arıyel üçüncü oldu. Yarışmanın birincisine ödülü olan 15 bin TL’lik çeki ve plaketini Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal verdi. Yarışmanın ikincisi Eren Şenay ile üçüncüsü İbrahim Arıyel de ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Kararlar ve Yazı İşleri Dairesi Başkanı İsmail Civelek’in elinden aldı. Yarışmada ikinci 10, üçüncü finalist ise 5 bin TL ile ödüllendirildi. 

Yarışmanın tamamlanmasının ardından sanatçı Tarık Mengüç, Sekapark’ta seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla Romanları coşturdu. Yarışmanın finalistleri de Mengüç’ün şarkılarıyla doyasıya eğlendi. Sakarya’dan gelen Cancağızım Grubu, danslarıyla sahnede Tarık Mengüç’e eşlik etti.