Kocaeli Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aldıkları ihbar üzerine ilk olarak 2 Temmuz'da Van'dan gelen ev eşyası yüklü bir kamyonda arama yaptı. Aramada 90 kilo eroin bulundu, 2 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen eroinin piyasa değerinin 1 milyon euro olduğu belirtildi.

Ekiplerin yine aldıkları istihbarat bilgileri doğrultusunda, 3 Temmuz'da Düzce'den takibe aldıkları 2 aracı TEM Otoyolu Hereke mevkisinde durdurdular. Araçlarda yapılan aramada İran üzerinden Iğdır'a sokulan ve İstanbul'a sevk edilen 61 kilo eroin bulundu, Ömer B. ve Halil. H. gözaltına alındı. 

İki gün önce de Van'dan çıkış yaptığı öğrenilen Niyazi A.'nın kulladığı hafif ticari aracı takibe alan Kocaeli polisi, İstanbul Bağcılar'a kadar izleyerek burada operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda 63 kilo eroin ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı 

Kocaeli Emniyeti, 214 kilo eroinin ele geçirildiği 3 ayrı operayonda gizli bölmelerindeki uyuşturucuların bulunmasında özel eğitimli köpekler Körfez ve Kont'un da görev aldığını açıkladı.



OU(MB/AK)