Ali Kahya Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Hyundai Assan fabrikasının ardından, bölgede 2013 yılı Mayıs ayında üretime başlayacak olan ve şu anda inşaat çalışmaları devam eden çelik haddeleme fabrikası Posco'da da yüzlerce Güney Koreli çalışıyor. Kendi kültürlerini Alikahya'ya taşıyan Koreliler için de mutfak kültürlerine uygun yemek yiyebilecekleri restoranlar açıldı. Alikahya Merkez Mahallesi eski Muhtarı Ayhan Gökmen'e ait binayı kiralayan Koreliler, burada  ilk Kore mutfağı 'Yire''yi faaliyete geçirdi.

DOMUZ ETİ VE SALYANGOZ DA BULUNACAK

Bu restoranın ardından, Türk girişimci Murat Koluman da Koreli ortağı Chunho Kım ile birlikte 'Tebek Korean' adlı restoranı hizmete soktu. Murat Koluman, yasal izinler alındıktan sonra burada Koreli'lerin yediği domuz ve salyangoz yemeklerinin de servis yapılacağını belirtti.

Kore mutfağının insan sağlığına önem verdiğini söyleyen Koreli Chunho Kım de, "Kore yemekleri yiyenler sağlıklı olur. Bizim kültürümüzde ekmek yerine yağsız ve tuzsuz pirinç pilavı var. Ayrıca birbirinden lezzetli et ve sebze karışımlı yemeklerimiz bulunuyor" diye konuştu.

EA(MB/COŞ)