Kitapların büyük bir bölümü ilçelerdeki okullara gönderildi ve okul yöneticileri her öğrenciye karneleriyle birlikte çoğunluğu dünya klasiği olan birer kitap verdi. Merkez ilçe İzmit'te öğrenim gören öğrenciler ise Uluslararası İnterteks Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen toplu karne töreni sırasında kitaplarını aldı.

Törene kitap dağıtım kampanyasının öncüsü olan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti milletvekilleri Azize Sibel Gönül, Fikri Işık, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

OKUYAN İNSAN FİKİR ÜRETİR

Törende konuşan ve ilkini geçtiğimiz yıl 229 bin kitap dağıtarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, dağıtılan kitapları evde bulunan aile bireylerinin de okuyacaktlarına inandıklarını, öğrencilerin de yaz tatillerinde mutlaka dağıtılan kitapları okumalarını istedi. Vali Topaca konuşmasına söyle devam etti:

"Artık bir üst sınıfa geçtiniz. Emeğinizin karşılığını gördünüz. Biz çocuklarımdan çok fazla birşey istemiyoruz. Sadece başarı istiyoruz. Derslerine iyi çalışsınlar, okusunlar ileride ülkelerine, anne ve babalarına faydalı ve yararlı bir insan olmalarını istiyoruz."

EN İYİ ÖZETLEYENE ÖDÜL

Dağıtılan kitapların en iyi özetini çıkartacak öğrencileri ödüllendireceklerini söyleyen Topaca, "Şubat ayında da kendilerinden kitabın birer sayfalık özetlerini isteyeceğiz. Yazılacak özetlerden seçim yapacağız. En güzel özeti yapan 1'inci sınıftan 12'nci sınıfa 3-5 TL arasında ödüllendireceğiz. İnanıyorum ki bu dağıtılan kitapları öğrencilerimiz yaz tatillerinde okuyacaklardır. Bu çalışmayı geçtiğimiz yıl başlattık ve bundan sonraki yıllarda devam edeceğiz" diye konuştu.

ZAMANINIZI KİTAP OKUYARAK DEĞERLENDİRİN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da öğrencilerin boş zamanlarını ve tatillerinde bol bol kitap okuyarak değerlendirmeleri gerektiğini söyleyerek, "Bir yılı daha geride bıraktı öğrencilerimiz. Yılın sonunda karnelerini alıyorlar. Bu karneler çalışmanın karşılığıdır. Karnelerinde zayıf olanlar çok üzelmesinler. Biraz çalıştıklarında başaracaklarına inanıyorum. Tüm öğrencilerimize güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.



EA(MB/SS)