Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiği ve ilginin her yıl biraz daha arttığı Kocaeli Kitap Fuarı'na bu yıl 350 yayınevi katıldı. İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Kitap Fuarı'na, 12 Mayıs'taki açılışın ardından ziyaretçi akını başlarken, binlerce kitap da okurlarıyla buluştu. 9 günde Kitap Fuarı'nı 355 bin 282 kişinin ziyaret ettiği belirtilirken, geçtiğimiz yıl ise ziyaretçi sayısının 260 bin olduğu kaydedildi. Yetkililer, 95 bin kişilik ziyaretçi artışının, fuara olan ilginin her yıl biraz daha büyüdüğünün göstergesi olduğunu ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarının da stand açtığı Kocaeli Kitap Fuarı'nda 450 ayrı etkinlik gerçekleştirildi. Fuar boyunca onlarca ünlü yazar da kitaplarını imzalarken, okurlarıyla söyleşide bulundu. 

KUMBARADAN KÜTÜPHANEYE

Fuarda sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ‘Bi Bana, Bi Van’a’ kampanyası ile de binlerce kitap toplandı. Kitap Fuarı’nın içinde kurulan dev kumbaraya atılan kitaplarla biri Van’da diğeri Kocaeli’de olmak üzere iki ayrı kütüphane açılacak.



MB(MB/AK)