Uluslararası İnterteks Fuar Merkezi'nde bugün açılışı yapılan ve 22 Mayıs'a kadar açık kalacak Kocaeli Kocaeli Kitap Fuarı, yayınevlerinin yanı sıra araştırmacı, fikir adamı, yazar ve şairlerin katılımıyla açıldı. Fuar açılışında konuşan Vali Ercan Topaca, kitap okumanın ufku genişlettiğine vurgu yaparak, kitap okuyan insanın gözlem gücünün geliştiğini bildirdi, kitap okunanın önemine değindi. Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül ise kitabın toplumu aydınlatma yolunda büyük bir emek olduğunu anlatırken Kocaeli Kitap Fuarı'na gelen herkesden 'Anneler günü' için de annesine bir kitap almasını istedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise fuar boyunca 'Bir bana bir de Van'a' adını verdikleri bir kampanya düzenlediklerini, herkesten kendine bir kitap alırken bir tane de Van'daki öğrenciler için alıp cam fanusa atmasını istedi.

İlk gün onur konuğu olarak Orhan Koloğlu'nun hazır bulunduğu, ayrıca Vural Savaş'ın da kitaplarını imzaladığı Kitap Fuarı'nda yarın da saat 11.00'den itibaren 20'nin üzerinde yazar kitaplarını imzalayacak.



EY,BK(MB/İD)