Gölcük İlçesi'nde kurulu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı, savaş gemisi ve denizaltı dahil her türlü askeri geminin inşa edildiği Askeri Tersane'de normalde mesai saat 08.00'de başlarken, dün akşam işçilere yapılan duyuru ile bu sabah mesaiye saat 07.00'de gelmeleri istendi. Bağlı birliklerle birlikte toplam sayısı 50 bini bulan işçiler de sabah 07.00 önce Gölcük Tersanesi'ne giriş yaptı. İşçileri taşıyan servis otobüsleri de daha önce giriş kapısı yanındaki yol boyunca sıralanmasına rağmen bu kez askeri birliğin içine alındı.

İzmit'teki Askeri Cengiz Topel Havaalanı'nın da bulunduğu Deniz Hava Üs Komutanlığı'ndaki personel ise saat 11.00'da mesaiye başladı. Buradaki mesainin de saat 20.00'de sona ereceği öğrenildi.

Buradaki askeri tesislerde yetkili olan Türk Harb- İş Sendikası'ndan yetkililer, kendilerine de bu konuda ayrıntılı açıklama yapılmadığını, ancak sözleşmede işverenin lüzum görmesi halinde mesai saatlerini değiştirebileceğine dair madde bulunduğunu belirtti. 

Resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, son günlerde askeri tesislere yönelik terör saldırısı ihbarları gelmeye başladığı için bölgedeki diğer askeri tesislerde de zaman zaman mesai saatleri değiştiriliyor.



MB(MB/SS)