Resmi törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına saat 10.00'da valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk koyuldu. Bazı okullardan küçük gruplar halinde öğrenciler de törende bulundu. 

ÇELENK BIRAKIP, ALTERNATİF KUTLAMA YAPTILAR

Aralarında Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın da yer aldığı CHP'li yönetici ve partililerin yanı sıra 20 kadar sivil toplum kuruluşu temsilcisi, resmi tören boyunca vilayetin karşısında bekledi. Bu törenin bitmesinin ardından CHP'liler anıta çelenk bıraktı. Bayram kutlamaları kapsamında Vali Ercan Topaca, AKP Milletvekilleri Fikri Işık, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vali yardımcıları, okul müdürleri ve öğrenciler ise Seka Park'ta bir araya gelerek yürüdü.

CHP ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daha sonra Saray Yokuşu'ndaki Atatürk anıtına giderek buraya çelenklerini koyup, alternatif kutlama yaptı, Atatürk'ü andı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ ONLARIN ELLERİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Arap ülkeleri modeli ile şekillenderilmeye çalışıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Tabi son zamanlarda gelişen olaylar ve emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oynamış olduğu oyunlarla, ulusal milli günlerimiz, ulusal kurtuluş günlerimiz unutturulmaya çalışılıyor. Bunun nedenini hepimiz bilmekteyiz. Arap ülkeleri modeliyle ülkemiz dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu görevlendirilmiş insanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni bu noktaya kadar getirdiler. Bugün vilayette şahit olduk ki, Devlet'in en büyük erkanı olan vali ve askeri kuvvetlerin katılmadığı bir törenle sadece İl Spor Müdürü’nün katıldığı bir törenle kutlanmaya kalktı. CHP olarak bunu protesto ettik, buna uymayacağımızı bildirdik. CHP olarak bu bayramlar çok önemlidir bizim için, çünkü bu bayramların olmasını sağlayan, bu memleketin vatan toprakları olmasını sağlayan, geçmişimiz, ecdadımız aynı zamanda CHP’yi kurmuştur, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Bu nedenle çok önemlidir. Bugün belki eksik gibi görülebilir ama büyüyerek çığ gibi başlatılan karşı devrime karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz ve Türkiye Cumhuriyeti’ni onların ellerine teslim etmeyeceğiz."



MB(MB/AK)