Sivil Savunma Günü kapsamında 680 öğrencinin eğitim gördüğü İzmit Lisesi'nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, olası deprem anında öğrencilerin okulu nasıl boşaltacakları konusunda eğitim verildikten sonra önlemlerin uygulanmasına geçildi. Tatbikatta, ilk sirenin çalmasıyla birlikte öğrenciler sıraların altına girip ellerini başlarının üzerine koyarak beklemeye başladı. Ardından ikinci sirenin çalmasıyla birlikte öğrenciler kar yağışı altında kontrollü bir şekilde koşarak okulu boşalttı. Arama kurtarma ekipleri tatbikatta enkaz altında kalan bir öğrenciyi çıkarttıktan sonra seyde ile okul önünde hazır bekletilen 112 Acil ambülansına kadar taşıdı. 

Öğrencilerin aldıkları eğitim kapsamında senaryo gereği okulu sorunsuz bir şekilde boşalttıklarını söyleyen İzmit Lisesi Müdürü Münir Yiğit, "Kocaeli deprem bölgesinde bulunan bir kent. O yüzden öğrencilerimizi bu konuda ciddi anlamda bilinçlendiriyoruz. Zaman zaman deprem konusunda uzman ekipler eğitimler veriyor. Bugün de ciddi bir tatbikat yapıldı. Öğrencilerimiz aldıkları eğitim doğrultusunda başarılı bir şekilde okulu tahliye ettiler" dedi. 

Okul öğrencilerinden Büşra Savaş okulu panik yapmadan kısa bir süre içersinde tahliye ettiklerini söyleyerek, "Aldığımız tüm eğitimleri tatbikatta uyguladık. Panik yapmamamız bizim için çok önemliydi. Tüm okul söyleneni hep birlikte yaparak okulu boşalttı. İzmit Lisesi öğrencileri olarak depremde neler yapmamız gerektiğini artık çok iyi biliyoruz" diye konuştu.



EA(MB/AK)