Para cezası uygulanan sürücülerden biri olan ve S.S. 14 No'lu Kooperatife bağlı olarak İzmit-Yuvacık arasında kendisine ait 41 LH 573 plakalı halk otobüsüyle yolcu taşımacılığı yapan Ramazan Aydın'a da, minibüsünün arkasına yazdırdığı 'Maşallah', 'Allah Korusun', 'Bismillahirrahmanirrahim', 'Rizeli 53', 'Allah'a emanet ol' yazılarını sökmediği için 169 TL cezası uygulandı.

"CEZAYI ÖDEMEYECEĞİM"

Hem arkadaşlarının, hem kendisine kesilen cezayı ödemeyeceğini söyleyen Ramazan Aydın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a e-mail attığını söyleyerek kesilen cezaya tepki gösterdi. Müslüman bir devlette yaşadığını ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Ramazan Aydın, "Elhamdürüllah Mmüslümanız. Müslüman bir devlette yaşıyoruz. Şüphem var bunların Müslümanlığından. Arabamın önünde Maşallah, bindiğim kapıda Bismillahirrahmanirrahim, arka rüzgarlığında 'Allah korusun' yazıları var. Bir de arka camda 'Rizeli 53' yazıyor. Bundan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı 169 TL ceza yazdı" dedi.

Aracında bulunan yazıların aksesuar olduğu gerekçesiyle ceza yazıldığını söyleyen Ramazan Aydın şöyle devam etti:

"Belediye araçların arkasına para karşılığı çeşitli reklamlar alıp yazılar yazdırıyor. Onlara ceza yok da bula bula bizim gibi garibanları mı ceza var? Zor şartlarda geçiniyoruz, bir de üzerine 169 TL ceza ödeyeceğiz. Kravat takmayınca, söylenen renkte gömlek giymeyince cezayı yazıyorlar. Biz nerede yaşıyoruz? Herhalde gavur devletinde yaşıyoruz. Ben bu cezayı ödemeyeceğim. Artık sonunda ne olursa olsun. Arkadaşlarım korktukları için bütün yazılarını söktü. Bir tek ben kaldım. Ben de cezayı yedim. Başbakan hemşerimdir ona, 'Bu cezayı öde' diyeceğim. E-mail attım Cumhurbaşkanı ve başbakana."

ARABAMIN İÇİ KİRLİ, KOLTUKLARI SÖKÜKSE CEZA YAZSINLAR

Aynı kooperatifte çalışan bir arkadaşına aracının arkasında Türk Bayrağı olduğu gerekçesiyle ceza yazıldığını söyleyen Aydın, Belediyenin istediği zaman bayramlarda Türk bayrağı taktırdığını, takmadıkları zaman da ceza yazdıklarını söyledi. Aydın, "Türk bayrağını o kadar seviyorsunuz o zaman arkadaşımızın arabasındaki Türk bayrağını neden çıkartıyorsunuz? Bunu sizmi icat ettiniz? Bunlar dedelerimizin savaşlardaki kanlarıyla yıkanan bayraklar. Sen tutup kaldırıyorsun onu ve kaldırmayınca da ceza yazıyorsun. Bana cezayı arabamın içi kirli olduğunda, koltuklarım yırtık olduğunda ve gezinmeyecek bir durum olduğunda bana cezayı yazın. O zaman şikayet etmem cezamı da çekerim" dedi.

"KABAHATLAR KANUNU'NDAN CEZA KESİLDİ"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Kararı ile Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi;

"SS 14 No'lu Kooperatif'te Ramazan Aydın adına kayıtlı, 41 LH 573 plakalı araç sürücüsünün 19.03.2012 tarihinde şehiriçi yolcu taşımacılığı yaparken 'Araçta aksesuar amaçlı yazılar bulunduğu' tespit edildiğinden söz konusu kanunun 1'inci maddesine istinaden 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesine göre 169 TL idari para cezası verilmesine 18.04.2012 gününde karar verildi."

Belediye yetkilileri, minibüs ve otobüslerde küçük yazılarla ilgili bir sorun bulunmadığını, cezaların arka camı tamamen kaplayacak şekilde yazılan yazıların kaldırılmaması nedeniyle uygulandığını ekledi.



EA,OU(MB/İD)