Sabah erken saatlerde, Kocadon'a destek tişörtleri ve şapkaları giyen yaklaşık bin 500 Bodrumlu, 200 araçlık konvoyla duruşmanın yapılacağı salona geldi. Saat 09.10'da duruşmanın yapılacağı salona iki ayrı araçla getirilen tutuklular arka kapısından içeri alındı. Kocadon jandarmalar arasında yakınlarına zafer işareti yaparak alkışlar ve 'Bodrum başkanına sahip çıkıyor', 'En büyük başkan bizim başkan' sloganlarıyla salona girdi. Duruşmada Mehmet Kocadon’un yanı sıra tutuklu diğer sanıklar, DP'li meclis üyesi Mehmet Feridun Özsert, İmar İşleri Müdürü Haluk Ayti, emlakçı Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, müteahhit Vahit Kara, mimar Oktay Baysal turizmci Saim Görgülü ve inşaat teknikeri Onur Çevik ile tutuksuz yargılanan 69 kişi hazır bulundu.

Duruşmayı Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, kızı İpek Kocadon, annesi Fatma Kocadon, ağabeyi Mahmut Kocadon, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz (MHP), Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın (MHP) ve diğer tutukluların yakınları ile birlikte yaklaşık 150 kişi izledi.

ANNE KOCADON: BEN OĞLUMA HELAL SÜT VERDİM

Duruşma salonuna girmeden önce açıklama yapan ve elinde oğlu Kocadon'un fotoğrafını taşıyan göğsünde rozeti olan anne 74 yaşındaki Fatma Kocadon "Ben oğluma helal süt verdim. Bugünleri göreceğimizi asla düşünemezdim. Adalete güveniyorum. Bugün buraya oğlumu alıp eve dönmeye geldim" dedi. Kocadon'un eşi Hülya Kocadon da, "Mehmet sadece Bodrum aşkı ile çalıştı, hizmet verdi. Adli tatilin araya girmesi nedeniyle yargılama süreci uzadı. Ancak biz adalete güvenimizi asla yitirmedik. Eşimin suçsuz olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

KOCADON: MAL VARLIĞIM 200 MİLYON DOLAR

Kimlik kontrollerinin yapılmasının ardından haklarında çeşitli yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet iddiaları bulunan Mehmet Kocadon ifadesinde aylık gelirinin 15 bin lira, mal varlıklarının toplam değerinin 200 milyon dolar civarında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben Ortakent-Yahşi ve Bodrum belediyelerinde yaklaşık 12 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bugüne kadar milyon dolarlık ihalelere ve imar planlarına imza attım. Hizmet için çalışırken, bu suçlamalarla yargı önüne çıkmanın şokunu yaşıyorum. Bu suçları işlememe hem yapım, hem de aile terbiyem kesinlikle müsaade etmez. Bugüne kadar yanlışlarım veya şüpheli davranışlarım olsaydı, Bodrum halkı beni üç kez başkan seçmezdi. Gümbet Değişim Projesi ve pazar yeri ihalelerinin tamamı yasalara uygun yapılmış olup, Gümbet'i yeni baştan yaratırken yaptığım yıkımlar nedeniyle ben ve arkadaşlarım zaman zaman büyük tehditler aldık. Ancak Bodrum'un geleceğini düşündüğümüz için asla bunlardan yılmadık. Bu nedenle hem rüşvet hem de imar planlarındaki usulsüzlükler ve diğer suçlamalarla ilgili iddiaları kabul etmem asla mümkün değildir. Soruşturma sürerken Bodrum'u ve makamını asla terk etmedim. Soruşturmayı yürüten savcılara 'Her an ifadeye vermeye hazırım' dedim. Buna rağmen bir cuma günü beni cemaatin dağıldığı Bodrum Belediye Meydanı'nın en kalabalık olduğu saatte ellerimi kelepçeleyerek bir terörist gibi götürmelerini ben hak etmedim. Ben sadece Bodrum'un değil Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı'nın da başkanıyım. Bu nedenle 25 dakikalık bir Türkiye tanıtım belgeselinde bana 55 saniye ayırmışlar. Ben de başka belediye başkanları turizm yöneticileri gibi kentimin güzelliklerini tanıtmışım. Tanıtımın rüşveti mi olur?"

Kocadon savcının bazı soru ve iddialarına da "O konuda bilgim yok. Benim ilgim dışında olan bir konu, bilmiyorum" yanıtlarını verdi. Kocaon’un ifadesinden sonra diğer sanıkların ifadelerine başlandı. Duruşmaya yarın da devam edileceği belirtildi.

YA(İÖ/COŞ)