Kocadon, Bodrum Belediyesi Mendirek Kafe'de düzenlediği kahvaltıyla 40'a yakın basın mensubuyla bir araya geldi. Kocadon, konuşmasına Cevat Şakir, Neyzen Tevfik ve Atatürk Caddeleri'ndeki alt yapı çalışmalarından başladı. Kocadon, "Şu anda Atatürk Caddesi'ni yüzde 98 oranında bitirmiş durumdayız. Mermer döşediğimiz yerlerde, işyerlerinin arasındaki mıcır taş döşemesi var. Telekom'la Aydem'in ufak çalışmaları kaldı. Vatandaşımız kaldırımlarda rahatça yürüyebiliyor. ’Asfalt döktüğü yeri tekrar kazdı’ diye eleştiriler yöneltiyorlar. Asfaltın bazı yerlerinde çökmeler meydana geldiği ve fiber optik kabloların yer altına alınması için tekrar kazdık. Mayıs ayının başına kadar Bodrum pırıl pırıl olacak. Bu sezondan önceki üç sezon Bodrum'u sezona yetiştirdiysek, bu yıl da yetiştireceğiz" dedi.

Kocadon, belediyenin yaptığı bu çalışmaları hiç bir kurumdan para almadan gerçekleştirdiklerini anlattı. Kocadon, "Hükümetten şimdiye kadar hiçbir yardım almadım. Fakat hükümetimiz projelerimizin hepsinin önünü açtı. En son yaptığım Ankara ziyaretinde değerli bakanlarım Bodrum’a önümüzdeki hafta 2 milyon liraya yakın katkı sağlayacaklarını söylediler. Bu da yaptığımız çalışmaların Ankara'dan izlendiğinin bir gösgergesi. Şu anda kullandığımız kredi limiti 6 milyon liradır. Hiç kimse merak etmesin Bodrum Belediyesi'nin bütçesi 92 milyon lira. 5 milyon euronun üzerinde de kullanacağımız kredi mevcuttur" diye konuştu.

TURİZM YÜZDE 11.7 BÜYÜDÜ

Mehmet Kocadon, Bodrum'un şuan şantiye görünümünde olduğu için eleştirildiğini de ifade etti. Kocadon, "Ama 3 sezondur Bodrum sezona hazır hale geliyor. Türkiye’de turizm geçen yıl yüzde 9.6 büyürken, Bodrum'da yüzde 11.7 büyümüştür. Demek ki benim yaptığım yatırımlar Bodrum turizmini kötü yönde etkilemiyor, esnafımızı zedelemiyor, hatta daha çok turist gelmesine neden oluyor. Bodrum'u tekrar merak edilen yer haline getirdik. Kaldırım genişliğini artırdık. Araç trafiğine yenik düşen bir Bodrum değil, yürüyerek gezilen bir Bodrum imajını oluşturmak istiyoruz" dedi. Bodrum’u tanıtmak için uluslararası fuarlara da katıldıklerını kaydeden Kocadon, "Bodrum’a fuarlar sayesinde 2 milyon dolar katkı sağladık" diye konuştu.

'HALKIMA DANIŞMADAN PARTİ DEĞİŞTİRMEM'

Kocadon, Muğla’nın büyükşehir olmasının ardından başkan adaylığı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Ben, Bodrum'a katkı sağlayacağını düşündüğüm birçok şeyi halkımla konuşurum" dedi. Kocadon, aynı şekilde halka danışmadan siyasi parti değiştirmeye de düşünmediğini ifade etti.



SŞ(İÖ/BT)