Mehmet Kocadon saat 10.00'da yanında eşi Hülya Kocadon, cezaevinde birlikte olduğu meclis üyesi Hüseyin Feridun Özsert’le belediyeye geldi. Kocadon otomobilinden iner inmez kurban edilmek istenen, süslenmiş dört kınalı koçu görünce, kasaplara "Yurdumuzda zaten yeterince kan aktı. Bugün de kan akıtmaya gerek yok" diyerek koçların kesilmesine izin vermedi. Kocadon’u belediye önünde DP İlçe Başkanı Nihal İmbat, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Onur Şahbaz ve yaklaşık iki bin Bodrumlu karşıladı.

35 DAKİKADA MAKAMA ZOR ULAŞTI

Kocadon çiçekler ve alkışlar arasında kendisini kutlayanların yoğunluğu nedeniyle yaklaşık 100 metre uzaklıktaki makamına 35 dakikada güçlükle ulaşabildi. Kocadon yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Bu sevgi ve ilgiye layık olmak için şimdiye kadar çok çalıştım, daha da çok çalışacağım. Türkiye'deki her belediye başkanına Allah böyle bir sevgi bağışlasın. Bodrumlular başkanına sahip çıkarak, mapusluk günlerimde bile en yakınımda oldu. Tüm Türkiye'ye dayanışmanın en güzel örneğini gösterdi. Bodrumlular’ın bu davranışı, başkanlarına, hakka, doğruya sahip çıkışları, dik duruşları tüm Türkiye'ye örnek olmalı."

Kocadon konuşmasının bir bölümünde gözyaşlarına hakim olamadı, başını zaman zaman yanındaki Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire'nin omzuna yasladı.



YA(İÖ/COŞ)