Kocabaş Beldesi'nde Romanların oturduğu Demokrasi Mahallesi'nde belediye ekipleri borcu nedeniyle suyu kesilen bir ailenin şebekeden evine kaçak hat çektiğini belirledi. Belediyeye ait kepçe, zabıta ve jandarmaların eşliğinde, kaçak su şebekesini toprak altından kaldırmak için bu evin önüne geldi. Bu sırada, bir kadın ile çocuklar kepçenin önünü kesti. 14-15 yaşlarındaki bir çocuk, eline bıçak alıp boğazına dayayarak "Suyumuzu keserseniz, üstüme gelirseniz, boğazımı keserim" diye, bağırmaya başladı. Jandarma ekipleri, çocukla konuşurken, bir anlık dalgınlığından yararlanıp, elinden bıçağı aldı. Etkisiz hale getirilen çocuk, jandarmanın ekip otomobiline bindirildi.

Bu sırada, bir kadın, zabıta memuruna tokat attı. Zabıtanın da aynı şekilde tokatla karşılık vermesi üzerine ortalık karıştı. Çıkan arbede bazı Romanlar birbirleriyle de kavga etti. Bir jandarma aracının camı atılan taşlarla kırıldı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Olayların ardından belediye ait kepçe, su şebekesini kaldıramadan mahalleden ayrılmak zorunda kaldı. Kepçenin gitmesinin ardından öfkeli grup  dağıldı.

Kocabaş Belediye Başkanı AK Parti'li Muzaffer Taşgeldi, "Su borcunu ödemeyen vatandaşın suyunu kestik. Bu kez su şebekesinden hat çekmiş. Romanlar'ın yaşadığı mahalleden belediyemiz su tahsilatı yapamıyor. Herkes su borcunu ödüyor, Demokrasi Mahallesi'ndeki vatandaşlarımız da ödemeli" dedi.



FI,RÇ(AÖ/İD)