Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen iki yıkıcı deprem ardından Koç Holding Van Valiliği ile yaptığı protokol çerçevesinde Van-Erciş karayolu üzerindeki Kalecik Mevkii'ne 128 öğretmen lojmanı yaptırdı. Lojmanların açılış törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Belediye Başkan Vekili BDP'li Sabri Abi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve davetliler katıldı. Törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, lojmanların birinci derece deprem bölgesi standartlarına uygun modern inşa edildiğini söyledi. Koç, Van'ın depremden sonra yeniden kalkınması için desteklerini sürdürdüklerini belirterek, şöyle dedi:

"Koç şirketler grubu olarak yaptırdığımız lojmanların bölgedeki eğitim ortamının yeniden kalkınmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de eğitimcilerimiz başarılı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Van depremi sonrası Vehbi Koç Vakfı, Van Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile 28 Şubat 2012'de protokol imzaladı. Milletimizin birlik ve beraberilk ruhunun bizleri ayakta tutan en önemli unsur olduğu inancıyla inşa ettiğimiz lojmanların değerli eğitimcilerimizin kullanımına hazır hale getirildi. 128 öğretmenimiz aileleriyle burada yaşayacak. Koç Vakfı ve Koç Şiketler grubunun eğitime verdiği önem ve sosyal sosyal sorumlulğunun bir gereği olarak Ford Otosan katkılarıyla bunu yaptık. Lojmanlar 1. derece depreme dayanıklı ve modern bir şekilde inşa edildi."

Vali Münir Karaloğlu ise 76'sı öğretmen 644 kişinin hayatını kaybettiğini deprem sonrası 75 milyonun Van'ı yeniden ayağa kaldırmak için seferber olduğunu söyledi. Koç Grubu'nun da tüm şirketleriyle Van'a yardıma koştuğunu belirten Vali Karaloğlu, lojmanların beyaz eşya ve televizyonun da içinde olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a günün anısına plaket verdi. Vali Karaloğlu ve Koç, açılış kurdelesini kestikleri lojmanlarda incelemede bulundu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 14 gazetenin ekonomi editörü ile bir toplantı yaptıktan sonra Van'dan ayrılacak.