Yunusemre Kampüsü'ndeki Kongre Merkezi Salon Anadolu'da Cenk Çimen'in katıldığı söyleşinin moderatörlüğünü Serdar Kuzuoğlu yaptı. İş yaşantısı hakkında bilgiler veren Cenk çimen, üniversite öğrencilerinin kendisine yönelttiği çeşitli soruları yanıtladı.

İMALATIN YÜZDE 50'SİNİ BİZ YAPIYORUZ

Koç Holding olarak yaklaşık 600 bin adet araç üretimini gerçekleştirdiklerini söyleyen Cenk Çimen konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ford Otosan Şirketi'nin iki tane fabrikası var. Bunun biri Kocaeli Gölcük'te. Burada ticari vasıtalar imal ediliyor. Diğeri de Eskişehir'in İnönü İlçesi'nde. Orada da kamyon ve aktarma organları imal ediliyor. Burada 10 bin kamyon üretim kapasitemiz var. Bunlar kamyon imalatı için gayet iyi rakamlar. İkinci ana ortaklığımız da Fiat'la. Tofaş'ın Bursa'daki fabrikası da 400 bin imalat kapasitesine sahip. Bunları topladığımız zaman Türkiye'deki imalatın yüzde 50'sini yapıyor Koç Grubu şirketleri. Yaklaşık 600 bin adedin üzerinde imalat yapıyoruz. İhracatın da yüzde 50'sini aynı şekilde Koç Grubu şirketleri yapıyor. İki ana şirketimizin dışında Otokoç şirketimiz var. Otokoç perakende, servis, yedek parça, araç kiralama işi yapıyor. Bunun yanı sıra birçok şirketimiz var. Hepsini topladığımız zaman yaklaşık 22-23 milyar TL ciro yapan bir operasyondan söz etmekteyiz. Ford Otosan'da mavi ve beyaz yakalı olmak üzere 10 bin, Tofaş'ta 8 bin, 2 bin kişi Otokoç'ta, diğerleriyle birlikte 22-23 bin kişi çalıştığı bir organizasyon var."

ÇÖZÜM HİBRİT TEKNOLOJİSİNDE

Bir üniversite öğrencisinin elektrikli araç üretip üretmeyeceklerini sorması üzerine Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen şu yanıtı verdi:

"Elektrikli otomobil konusunu bana çok soruyorlar. Elektrikli araçlar yaklaşık 70-80 yıldır üzerinde çalışılan ve konuşulan bir konu. Otomotiv sektörü yaklaşık 150 yıllık ve fosil yakıtlar üzerine kurulu bir endüstridir. Fosil yakıtlara da alternatif olarak birçok teknoloji geliştirilmeye çalışılıyor. Bunlardan bir tanesi de elektrikli araçlar. Elektrikli araçların da çeşitleri var. Bu işin öncülüğünü yapan dünyada birkaç tane ülke var. Bir tanesi ABD ve çok kuvvetli devlet desteği alıyor, diğeri de Çin. Hatta Çin daha fazla destek alıyor. Bu yıl Amerika pazarı yaklaşık 14.5 milyon adetlik pazar olacak. Bu pazarın sadece yüzde 2'si fosil yakıt dışındaki alternatif teknolojilerle imal edilen araçlar olacak. Bunun da 280 bini hibrit araçlar. Tamamen elektrikli araç yıllık 7 bin tane imal ediliyor. Elektrikli araçların içine girdiğiniz zaman hakikaten çözülemeyen konular var. Bize birçok yatırımcı arayan firma geldi. Elektrikli araçların en büyük sorunu bataryası. 250 -300 kilo ağırlığındaki bataryalar neredeyse benim boyumda. Bunların şarj süresi 8-9 saati bulmaktadır. Yeni teknoloji ile bunun zamanını azaltmaya çalışıyorlar. Diğer konu ise aracın fiyatı. Sadece 12 bin dolar batarya maliyeti var. ABD'de zaten giriş sınıfındaki araçlar 15 bin dolara satılıyor. Bir o kadar da batarya parası ödüyorsunuz. Bataryanın bir zaman sonra ömrü tükeniyor. O zaman arabanın ikinci eli ne olacak diye düşünüyorsunuz. Yapıp yapmayacağımız noktasına gelince de bunun doğru çözümü Hibrit teknolojisidir. Bugün baktığınız zaman bütün büyük imalatçılar Hibrit diyor. Hibritteki konu da şu aracınız normal fosil yakıtla çalışıyor bunu da takviye eden ufak bir elektrikli motor var. Ford ve Fiat'ta yeni geliştirilen bir litre motor var. 150-170 beygir güç alıyorsunuz karbondioksit salınımı da kilometre başına 70 -80 miligram civarında. Focus'a koyuyorlar ve Mondeo'ya da koymaya bakıyorlar. Elektrikli araçların karbondioksit salınımı sıfır gibi gözüküyor ama esasında öyle değil. Eğer kömürle üretiyorsanız yeni teknoloji ile yapılan motorlarla aynı seviyeye geliyor. Benim görüşüm çözüm Hibrit teknolojisidir. Bütün endüstri de ona gidiyor."

KA,HT(EK/SSA)