THY’nin küresel marka tanıtım elçisi olan Kobe Bryant'ın İstanbul'a gelişi nedeniyle bu gün Atatürk Havalimanı’nda Genel Müdürlük Binasındaki VİP Salonunda bir basın toplantısı düzenlendi.  THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil ile ortaklaşa olarak düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı yapan Topçu, Kobe Bryant ile sponsorluk sözleşmelerini iki yıl daha uzattıklarını ve dünyanın en ünlü basketbolcusu Kobe’nin, yine dünyanın en ünlü futbolcusu Messi ile ortak olarak THY için bir reklam çekeceklerini açıkladı.

MUTFAĞA GİRMEME GEREK YOK.

Daha sonra bir konuşma yapan Kobe Bryant, THY ile uçmaktan çok büyük keyif aldığını, tüm uçuşlarının çok eğlenceli geçtiğini ve özellikle yiyeceklerinin muhteşem olduğunu belirterek, “ THY uçaklarında özellikle yemekler muhteşem. Benim mutfağa girmeme gerek yok. Avrupa’nın en büyük havayolu ile uçtuğum için, böyle bir beraberlik yaptığım için çok gururluyum. THY’nin daha da ileri gitmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” dedi.




Kobe Bryant daha sonra bir gazetecinin “ Messi ile çevireceğiniz reklam filminde futbol mu, yoksa basketbol mu? “ sorusuna“ Herhalde o futbol topu ile potaya şut atacak, ben de basketbol topu ile kaleye şut atacağım. Hatta yer değiştirelim o Los Angeles Lakers’e gelsin, basketbol oynasın. Ben de Barselona’ya gidip futbol oynayayım. Bakalım neler olacak” yanıtını verdi.


Kobe Bryant daha sonra, "Barselona Olimpiyatlarında şampiyon olan rüya takımı ile Londra Olimpiyatları'nda namağlup şampiyon olan ABD Milli Takımına, aynı güçleri oranında bir maç yaptırsak hangisi yener"  şeklindeki soru üzerine, “Bir maçtan söz ediyorsak her şey olabilir. Bu yıl ki milli takımımız da inanılmaz yetenekli oyuncular var. Rüya takımını hepimiz hayranlıkla izleyerek büyüdük. Onlara inanılmaz saygımız var. Bu takımda da çok yetenekli oyuncular olduğuna göre fark çok olmayacaktır. Ama inanılmaz eğlenceli bir maç olacağı kesindir” dedi.

Kobe Bryant Türkiye’de Beko Basketbol ligi hakkında ne düşünüyorsunuz ? şeklindeki soruya ise, “ Avrupa’da oynamayı düşünürsem o da Beko Basketbol ligi olur “ dedi.

Kobe Bryant daha sonra THY müzesine konulmak üzere bir forma, bir çift ayakkayı ve bir basketbol topu imzaladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de Kobe’ye çeşitli armağanlar verdi.

 


FK (MK)  (FOTOĞRAF)