Bitlis’in Zeydan Mahallesi'nde oturan 7 çocuk babası Medeni Kurt, 30 yıl kullandığı sigara nedeniyle KOAH hastası olduğunu belirtti. Şimdi evindeki yatağında solunum cihazına bağlı yaşayan Kurt, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Tedavi olabilmek için maddi durumunun iyi olmadığını belirten Medeni Kurt, daha iyi bir sağlık merkezinde tedavi almak istediğini söyledi. Bitlis'in Mutki İlçesi'ne bağlı Yukarı Balcılar Köyü'nde otururken, yaşanan terör olayları nedeniyle Bitlis'in Zeydan Mahallesi'ne yerleştiğini belirten Kurt, şöyle dedi:

"1993 yılında terör nedeni ile köyümüzden Bitlis’e göç ettik. Önceleri çobanlık yaptım. Yaklaşık 30 yıl sigara içtim. Önceleri bana rahatsızlık vermiyordu. Ancak, 2008 yılından bu yana beni yatağa ve solunum cihazlarına mahkum etti. Sigara içmenin bu kadar kötü sonuçlar verebileceğini tahmin edemiyordum. Şimdi solunum cihazı olmadan yandaki odaya bile gidemiyorum."

Elektrik kesintisi olduğu zaman oksijen tüpü kullandığını belirten Kurt, "Onu da maddi durumum iyi olmadığı için borçla istiyorum. Şu anda 4-5 tüp borcum duruyor. Vali Veysel Yurdakul, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç beni evimde ziyaret etti. Gerekli desteğin verileceğini söylediler. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 2 ayda bir 100 TL destek alıyorum. Ayrıca yakacak yardımı da yapıldı. Fakat ben daha iyi bir sağlık merkezinde tedavi olmak istiyorum. Yardımseverlerin bana destek olmalarını istiyorum."



ÖÇ(FE/İD)