Alanya'da adını Mısır kraliçesi Kleopatra'dan alan plaja, sahilde büfe işleten Uğur Yıldırım tarafından yaptırılan Kleoparta heykeli yerleştirildi. Heykeltıraş Yılmaz Aras tarafından Antalya'da yapılan ve yaklaşık 2 bin 500 liraya mal olan heykel, adıyla anılan plajda sergileniyor. Sahile gelen yerli ve yabancı tatilciler, yoğun ilgi gösterdikleri heykelle hatıra fotoğrafı çektiriyor.

TURİSTLER İLGİ GÖSTERİYOR

Plaja adını veren antik Mısır'ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra'nın heykelini yaptırma kararını aldıklarını anlatan Uğur Yıldırım, heykelin kısa süre önce plaja getirildiğini söyledi. Turistlerin gün boyu heykelin yanında fotoğraf çektirdiklerini belirten Yıldırım, "Denize girmek için gelen turistler heykele hayran kalıyor. Bazı turistler ise heykelin kime ait olduğunu merak ederek bizden bilgi istiyor" dedi.

Plajın yanında ilçedeki pek çok işletmenin 'Kleopatra' adını taşıdığına dikkati çeken Yıldırım, buna rağmen Alanya'da bir tek Kleopatra heykeli olmadığını söyledi. Artık Alanya'da Kleopatra'nın isminin yanında görsel olarak da bilineceğine işaret eden Yıldırım, "İsmi vardı, kendisi yoktu. Artık kendisi de var" dedi.

CARETTA CARETTA VURGUSU

Kleopatra Plajı'nın aynı zamanda koruma altına alınan caretta caretta kaplumbağalarının üreme alanı olduğunu vurgulayan Yıldırım, buna dikkat çekmek için heykelin yanına bir de kaplumbağa figürü eklettiklerini söyledi.

TURİSTLER BEĞENDİ

İlk defa gördükleri Kleopatra heykelini inceleyip fotoğraf çektiren Norveçli tatilcilerden Veronica Eidsvik, "Alanya çok güzel ve sıcak. Plajı, verilen hizmeti beğendiğimiz için tercih ediyoruz. Plaja heykelin konulması buraya daha ayrı bir anlam katmış" dedi.

Alanya denince akla aynı zamanda kraliçe Kleopatra'nın geldiğini ifade eden Norveçli Rikke Diagranes ise plajın farklı bölgelerine benzer heykellerin konulması tavsiyesinde bulundu.